Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Αποτρέψαμε την ύφεση, σε τροχιά ανάκαμψης η ρωσική οικονομία – Στο 12% ο πληθωρισμός

Putin: Αποτρέψαμε την ύφεση, σε τροχιά ανάκαμψης η ρωσική οικονομία – Στο 12% ο πληθωρισμός
Ο προϋπολογισμός του 2023 – 2025 πρέπει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της Ρωσίας είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης τριετίας (2023 – 2025) θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις αλλά και στις προτεραιότητες της Ρωσίας διατύπωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη διάρκεια συνάντησης για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι απετράπη η ύφεση και ότι η ρωσική οικονομία εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2023-2025.
Είναι σημαντικό, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργή εργασία για το προσχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, ενώ αναμένεται σύντομα και η υποβολή στην Κρατική Δούμα.
Φυσικά, αυτό το βασικό έγγραφο θα πρέπει να πληροί πλήρως και τις προτεραιότητές μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Putin, προσθέτοντας ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν επίσης η τρέχουσα κατάσταση στη ρωσική οικονομία και οι προοπτικές για την ανάπτυξή της.

Αποτρέψαμε την ύφεση

Ο Putin υποστήριξε ότι χάρη σε μια σειρά μέτρων για την στήριξη της οικονομίας, κατέστη δυνατή η αποτροπή της ύφεσης.
«Εφαρμόσαμε έγκαιρα αποτελεσματικά προστατευτικά μέτρα, δρομολογήσαμε μηχανισμούς για τη στήριξη βασικών βιομηχανιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όλα αυτά στοχεύουν στη διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας, στην παροχή στοχευμένης βοήθειας στους πολίτες μας και κυρίως, στις οικογένειες με παιδιά και στους , συνταξιούχους.
Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της δέσμης μέτρων, αποτρέψαμε την απότομη πτώση της οικονομίας.
Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε γρήγορα και τον πληθωρισμό» υποστήριξε ο Putin.

Στο 12% ο πληθωρισμός

Όπως είπε ο Putin, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση θα κλείσει στα τέλη του 2022 στο 12% από 14,1% που είναι σήμερα.
«Ο πληθωρισμός γρήγορα σταθεροποιήθηκε.
Ύστερα από μια εκτόξευση του στο 17,8% τον Απρίλιο, στις 5 Σεπτεμβρίου, έπεσε στο 14,1%.
Εκτιμούμε ότι αυτός θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, στο 12% στα τέλη του έτους» υπογράμμισε ο Putin, αναφέροντας πως η ρωσική οικονομία σταθεροποιείται και πλέον εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Προτεραιότητα η μακροοικονομική σταθερότητα

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας της ρωσικής οικονομίας, αν και όπως είπε υπάρχουν διαφωνίες για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ασφαλείας» στο πλαίσιο αποδολαριοποίησης.
«Προτεραιότητα μας είναι η διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητας.
Αν και υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το που πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή, πού να διαθέσουμε περισσότερους πόρους ή αν πρέπει να εξοικονομήσουμε περισσότερα και να δημιουργήσουμε ένα «μαξιλάρι ασφαλείας», αλλά και πώς να το δημιουργήσουμε στις νέο συνθήκες, και τι είναι ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» στις σύγχρονες συνθήκες, όταν έχουμε μια γνωστή και αναπόφευκτη διαδικασία αποδολαριοποίησης» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης