Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο LNG από τη... Ρωσία - Άγνωστος ο αγοραστής, έκπληξη στην Ευρώπη

Στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο LNG από τη... Ρωσία - Άγνωστος ο αγοραστής, έκπληξη στην Ευρώπη
H μοναδική εγκατάσταση LNG στην Ελλάδα, στη Ρεβυθούσα, μπορεί να τροφοδοτεί με 6 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Στην Ελλάδα θα στείλει η Ρωσία το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το νέο της τερματικό σταθμό στη Βαλτική, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως «έκπληξη» καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε εξαγωγές ρωσικού LNG στην Ευρώπη.
Έτσι, το πρώτο φορτίο από τον σταθμό LNG της Portovaya στην ακτή της Βαλτικής θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστό το όνομα του αγοραστή.
Ο νέος ρωσικός τερματικός σταθμός LNG βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο κλειστός πια αγωγός Nord Stream γίνεται υποθαλάσσιος.

Συνεχίζονται οι ρωσικές παροχές LNG στην Ευρώπη

Αν και η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream έχει διακοπεί, η Ρωσία στέλνει φορτία LNG στην Ευρώπη.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Vitaly Markelov, δήλωσε ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ολοκλήρωσε έναν έλεγχο 72 ωρών στη μικρότερη εγκατάσταση LNG και ότι απομένει κάποια γραφειοκρατική δουλειά.
Το εργοστάσιο έχει παράγει ήδη περίπου 30.000 τόνους LNG.
Το Bloomberg σημειώνει ότι η μοναδική εγκατάσταση LNG στην Ελλάδα, στη Ρεβυθούσα, μπορεί να τροφοδοτεί με 6 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο, από τα οποία τα μισά περίπου πηγαίνουν στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Το τάνκερ Pskov LNG βρίσκεται τώρα αγκυροβολημένο στο τερματικό σταθμό της Portovaya και φορτώνει το πρώτο φορτίο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης