Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για την ανακατάληψη των Kharkiv, Izyum μετά την ρωσική απόσυρση, σκοτώθηκαν 4.500 ουκρανοί και 8.000 τραυματίστηκαν

Για την ανακατάληψη των Kharkiv, Izyum μετά την ρωσική απόσυρση, σκοτώθηκαν 4.500 ουκρανοί και 8.000 τραυματίστηκαν
Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περίπου 40 οικισμούς στην περιφέρεια Kharkiv στις περιοχές Chuguyiv, Kupyan και Balakliya

(upd5)Η απόφαση των ρωσικών δυνάμεων που είχαν μειωθεί αισθητά στις περιοχές Kharkiv και Izyum να αποχωρήσουν και να προσανατολιστούν στην ενίσχυση των θέσεων στο Donetsk και στην Kherson στα Νότια είχε ως αποτέλεσμα… οι Ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν πολύ γρήγορα και να ανακαταλάβουν όλη την αυτή περιοχή στην Βόρεια Ουκρανία… ανακαταλήφθηκαν 40 οικισμοί στην περιοχή του Kharkiv.
Ποιο συγκεκριμένα οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περίπου 40 οικισμούς στην περιφέρεια Kharkiv στις περιοχές Chuguyiv, Kupyan και Balakliya.
Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν επίθεση στο Ugledar σε μια νευραλγική περιοχή στο Donbass δυτικά του Donetsk.

Όμως ας είμαστε ρεαλιστές, οι Ρωσικές δυνάμεις κατέχουν 131.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Ουκρανικού εδάφους και έχασαν με βάση τους Ουκρανούς 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δηλαδή το 2,3% των εδαφών που κατέχουν οι ρώσοι...

Η ανακατάληψη από τους Ουκρανούς της βόρειας ζώνης του Donbass ειδικά των περιοχών Kharkiv και Izyum δύο περιοχών που δεν έλεγχαν οι ρώσοι επί της ουσίας και τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αποδυναμώσει την παρουσία τους αισθητά, ενώ υπήρχε στασιμότητα εδώ και μήνες… είχε ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Συνολικά 4.500 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 8.000 τραυματίστηκαν μέσα σε 5 ημέρες, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν τεράστιες, αντιθέτως οι ρώσοι σε ορισμένα σημεία λόγω της επιθετικής ανακατάληψης εδαφών από τους Ουκρανούς έχασαν σημαντική υλικοτεχνική υποδομή…

Φήμες περί κήρυξης καθολικού πολέμου στην Ουκρανία από την Ρωσία

Η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία με σκοπό να απελευθερώσει το Donbass από τους Ουκρανούς αλλά και την Νότια ζώνη την περιοχή της Kherson.
Μετά την ανακατάληψη εδαφών από τους Ουκρανούς ορισμένοι διέρρευσαν ότι η Ρωσία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό….
Μάλιστα πολλές πόλεις της Ουκρανίας βομβαρδίστηκαν, το Kharkiv έμεινε χωρίς ρεύμα και σενάρια άρχισαν να κυκλοφορούν.

Δραματικές Ουκρανικές απώλειες

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kharkiv και Nikolaevo με Krivoy Rog από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε περισσότερους από 4.000 νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Συνολικά, μόνο σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οι απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου έφτασαν τους 4.000 νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες».

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό χτυπούν τις μονάδες και τις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 450 στρατιώτες στις 11 Σεπτεμβρίου.
Σχεδόν 4.500 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες σε διάστημα 5 ημερών 6 με 11 Σεπτεμβρίου για εδάφη που άφησαν οι ρωσικές δυνάμεις…

«Χτυπήθηκαν δυνάμεις και στρατιωτικός εξοπλισμός των μονάδων της 14ης και 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Staroverovka, Chuguev και Volosskaya Balakleya, καθώς και η 113η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στο χωριό Novaya Vodolaga.
Καθώς και το σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του οικισμού Klugino-Bashkirovka», στις περιοχές αυτές σκοτώθηκαν πάνω 200 στρατιωτικοί βαθμοφόροι Ουκρανοί.

Ρωσικός βομβαρδισμός μη στρατιωτικών υποδομών

«Ο σκόπιμος βομβαρδισμός ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικών υποδομών (ιδίως του μεγαλύτερου θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Kharkiv) είναι μια εκδήλωση της τρομοκρατίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της επιθυμίας να αφήσει τους πολίτες μαζικά χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση.
Μια δειλή απάντηση στη φυγή από το πεδίο της μάχης» ανέφερε ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak.

Οι Ρώσοι ενισχύουν τις άμυνες στη Kherson στην Νότια Ουκρανία

«Λόγω της προσέγγισης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», «οι κατακτητές προσπαθούν να ενισχύσουν την άμυνα στη Kherson, μεταφέροντας εφεδρείες στην πόλη.
Εντοπίζονται νέες εχθρικές μονάδες, δήλωσε ο κυβερνήτης Yaroslav Yanushevich, προσθέτοντας ότι ο πληθυσμός απαγορεύεται να εισέρχεται και να βγαίνει από τις κατοικημένες περιοχές και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αεροπορική προειδοποίηση σε όλη την Ουκρανία: πύραυλοι από τη Μαύρη Θάλασσα

Αεροπορικός συναγερμός ήταν σε εξέλιξη σε όλη την Ουκρανία στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Σημειώθηκαν εκρήξεις και μπλακ άουτ σε διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Επίσης εκτοξεύτηκαν ρωσικοί πύραυλοι από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ενοχλημένος ο Ramzan Kadyrov

Ενοχλημένος με την στρατηγική που ακολουθεί η Ρωσία στην Ουκρανία είναι ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Έχουν γίνει λάθη και εάν δεν αλλάξει στρατηγική το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πάω στην Μόσχα να τους εξηγήσω την κατάσταση ανέφερε ο αρχηγός της Τσετσενίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από νευραλγικές πόλεις Izyum, Kupyansk, Balakleya στην Βόρεια Ουκρανία, στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv.
O Ramzan Kadyrov ανέφερε ότι σύντομα στην Οδησσό θα βρεθούν 10.000 νέοι εκπαιδευμένοι Τσετσένοι στρατιώτες.
Οι πόλεις της περιοχής του Kharkiv θα ανακτηθούν

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, είναι σίγουρος ότι ο έλεγχος στις πόλεις της περιοχής του Kharkiv θα ανακτηθεί μετά την απόφαση αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Donbass, ελήφθη απόφαση να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο Balakleya και στο Izyum με στόχο να εστιάσουν στο Donetsk.
«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διευκρίνισε την κατάσταση, εξαιτίας της οποίας εγκατέλειψαν τις πόλεις Izyum, Kupyansk, Balakleya της περιοχής του Kharkiv.
Ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο λόγω στρατιωτικής στρατηγικής για να αποφευχθούν πολλά θύματα.
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Εγώ ο Ramzan Kadyrov, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω.
Ενόχληση Ramzan Kadyrov
Σημείωσε επίσης ότι άμεσα σκοπεύει να απευθυνθεί στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και να πει το όραμά του για την κατάσταση.
«Εάν δεν γίνει αλλαγή στη στρατηγική διεξαγωγής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα ή αύριο, θα πρέπει να επικοινωνήσω με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την κατάσταση που επικρατεί.

Άλλοι 10.000 νέοι τεστένοι μπαίνουν στην μάχη

Άλλοι 10.000 μαχητές από την Τσετσενία θα φτάσουν στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον».

Αναχαιτίστηκαν οι HIMARS

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναχαίτισαν 5 πυραύλους HIMARS.
«Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά σε οικισμούς Chkalovo και Belyayevka (περιοχή Kherson), Krasnoye (περιοχή Kharkiv), Smeloye, Staromlynovka και Novoukrainskoye (περιοχή Zaporozhye), καθώς και κοντά σε Novoandreyevka, Valeryanovka, Kirillovka και Panteleymonov.
Επίσης καταστράφηκαν συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων κοντά στη Novaya Kakhovka, στην περιοχή Kherson»,

Pushilin: Η κατάσταση στο Donetsk είναι υπό έλεγχο

Ο Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε ότι η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής μάχης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk είναι τεταμένη, αλλά οι δυνάμεις της λαϊκής πολιτοφυλακής την έχουν υπό έλεγχο.
«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι τεταμένη αλλά είναι υπό έλεγχο».
Η κατάσταση στην περιοχή του Donetsk παραμένει αμετάβλητη, με τις δυνάμεις να εξακολουθούν να ελέγχουν το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον Pushilin, οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk κατέστρεψαν ένα ουκρανικό διοικητήριο στο Dobrovolye και στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στο Uglegorsk.
«Κοντά στο Uglegorsk, ο εξοπλισμός του εχθρού που προμήθευσε το ΝΑΤΟ καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένου ενός πολωνικής κατασκευής αυτοπροωθούμενου πυροβόλου AHS Krab 155 χιλιοστών».
Ο Pushilin τόνισε ότι οι Ουκρανοί διοικητές στέλνουν ανεκπαίδευτο προσωπικό στη μάχη και ως εκ τούτου οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες.
MAP_Ucran119.png

xx1_22.png

xx2_24.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης