Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βελιγράδι σε πορεία κατά της παρέλασης των ΛΟΑΤΚΙ στις 17/9

Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βελιγράδι σε πορεία κατά της παρέλασης των ΛΟΑΤΚΙ στις 17/9
Οι διαδηλωτές - που έφεραν μια τεράστια σερβική σημαία - περιελάμβαναν ομάδες που φώναζαν επίσης συνθήματα που υποστηρίζουν τη μακροχρόνια σύμμαχο της Σερβίας, Ρωσία

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα της Σερβίας την Κυριακή (11/9/2022) καλώντας τις αρχές να απαγορεύσουν μια πορεία Gay Pride που προγραμματίζεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Οι διαδηλωτές - που έφεραν μια τεράστια σερβική σημαία - περιελάμβαναν ομάδες που φώναζαν επίσης συνθήματα που υποστηρίζουν τη μακροχρόνια σύμμαχο της Σερβίας, Ρωσία.
Μοτοσικλετιστές που υποστηρίζουν τις πολιτικές του Ρώσου Προέδρου και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, άναψαν τις μηχανές τους για να υποστηρίξουν τα πλήθη που παρέλασαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα του Βελιγραδίου για προσευχή.
Σε ένα κήρυγμα, ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Πορφύριος, είπε ότι η εκδήλωση EuroPride απειλεί τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.
«Θέλουν να βεβηλώσουν την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας και να επιβάλουν μια αφύσικη ένωση ως υποκατάστατο του γάμου», είπε στο πλήθος.

Προειδοποίηση Vucic

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, δήλωσε ότι υπήρξαν απειλές κατά της πορείας και εναπόκειται στην αστυνομία εάν θα πρέπει να τη ματαιώσει.
Ομάδες ΛΟΑΤΚΙ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία το επόμενο Σάββατο (17/9), ακόμη και αν οι αρχές τη ματαιώσουν.
Οι σερβικές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει τα Gay Pride στο παρελθόν και ορισμένα γεγονότα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αμαυρώθηκαν από βία.
Οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι η Σερβία πρέπει να κάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για να γίνει μέλος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του κράτους δικαίου και του ιστορικού της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης