Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - εκλογές: Nίκη της Κεντροαριστεράς με 49,8% - Ιστορικό ποσοστό 21% για την Ακροδεξιά

Σουηδία - εκλογές: Nίκη της Κεντροαριστεράς με 49,8% - Ιστορικό ποσοστό  21% για την Ακροδεξιά
Το κυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 29,3% των ψήφων έναντι 28,3% το 2018, σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης SVT

Το κεντροαριστερό μπλοκ εξασφαλίζει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του δεξιού/ακροδεξιού μπλοκ στην ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών της Σουηδίας, σύμφωνα με δύο exit poll.
Το κεντροαριστερό μπλοκ της απερχόμενης πρωθυπουργού Magdalena Andersson εξασφαλίζει 49,8% έως 50,6% των ψήφων, έναντι 48,0% έως 49,2% του δεξιού/ακροδεξιού μπλοκ.
Το ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας συγκεντρώνει ιστορικό ποσοστό 20,5%-21,3%, σύμφωνα με τα δύο exit poll των τηλεοπτικών δικτύων SVT και TV4.
Σύμφωνα με το exit poll του SVT, το μπλοκ της κεντροαριστεράς εξασφαλίζει συνολικά 176 έδρες, μία έδρα πάνω από την απόλυτη πλειοψηφία των 175 εδρών, έναντι 173 εδρών για το μπλοκ της δεξιάς/ακροδεξιάς.
Μία εκλογική νίκη της δεξιάς/ακροδεξιάς θα εγκαινίαζε μία νέα πολιτική εποχή για την Σουηδία, η οποία αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα πρέπει να ολοκληρώσει την διαδικασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Αντίθετα, η επικράτηση της κεντροαριστεράς θα έθετε σε αμφισβήτηση το νέο και άνευ ιστορικού προηγουμένου σχήμα της συμμαχίας συντηρητικών-εθνικιστών και την απόφαση των Μετριοπαθών να προσεγγίσουν τους ακροδεξιούς Δημοκράτες της Σουηδίας.



s_1.jpg
sweden.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης