Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Δημοσκόπηση: Άνετη πρωτιά των «Αδελφών της Ιταλίας» με 27%, δεύτερο το Δημοκρατικό κόμμα με 20,4% στις εκλογές (25/9)

Ιταλία – Δημοσκόπηση: Άνετη πρωτιά των «Αδελφών της Ιταλίας» με 27%, δεύτερο το Δημοκρατικό κόμμα με 20,4% στις εκλογές (25/9)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Swg, συνολικά η συμμαχία των δεξιών κομμάτων εξασφαλίζει το  47,2% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά, το 27,5%

Σχετικά Άρθρα
Στην Ιταλία ήδη προεξοφλείται πολιτική αλλαγή με σημαντικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Swg και το τηλεοπτικό δίκτυο La7, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d'Italia) υπό τη Giorgia Meloni, βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και εξασφαλίζει το 27% της πρόθεσης ψήφου.
Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με το 20,4%.
Να σημειωθεί επόμενες δυο εβδομάδες μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου ο νόμος απαγορεύει τη δημοσίευση νέων σφυγμομετρήσεων

Οι τάσεις

Την ίδια ώρα, η Lega υπό τον Μatteo Salvini «πείθει» το 12,1% του στατιστικού δείγματος, και τα Πέντε Αστέρια (M5S)το 12%.
Η sυμμαχία του λεγόμενου κεντρώου πόλου, με τους Carlo Calenda και Matteo Renzi, βρίσκεται στο 7,5%, ενώ η Forza Italia του Silvio Berlusconi δεν ξεπερνά, στην φάση αυτή, το 7,5%.
Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, τους Πράσινους και την Ιταλική Αριστερά, προτίθεται να τα ψηφίσει το 4% των ερωτηθέντων.
Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, βρίσκονται κάτω από το 3%, που αποτελεί και το όριο για να μπορούν να εκπροσωπηθούν τα κόμματα, στην ιταλική βουλή.

Σχεδόν στο 40% οι αναποφάσιστοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Swg, συνολικά η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει το 47,2% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά, το 27,5%
Πρόκειται για σχεδόν είκοσι ποσοστιαίες μονάδες, είναι η μεγαλύτερη διαφορά, που έχει καταγραφεί στην Ιταλία τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, η άκρα δεξιά θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της.
Σε ανοδική τάση, αν και πιο περιορισμένη, βρίσκεται το κίνημα Πέντε Αστέρων.
Όσο για την κεντροαριστερά, η πτώση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι σαφής, αλλά δεν αποκλείεται, τις τελευταίες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.
Υπάρχει, τέλος, και ένα τελευταίο, βασικό στοιχείο, το οποίοα επισημαίνεται στις αναλύσεις.
Το 39% των Ιταλών δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πάει να ψηφίσει και πιο κόμμα, ενδεχομένως, θα επιλέξει.
Σε ένα βαθμό, οι αναποφάσιστοι μπορούν ακόμη να κάνουν τη διαφορά.
Opinion polling for the 2022 Italian general election - Wikipedia
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης