Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Πρόβλεψη σοκ για πληθωρισμό 95% το 2022 - Στα 170,11 πέσος ανά δολάριο

Αργεντινή: Πρόβλεψη σοκ για πληθωρισμό 95% το 2022  - Στα 170,11 πέσος ανά δολάριο
Μέχρι το επόμενο έτος, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού της χώρας της Νότιας Αμερικής αναμένεται να φθάσει το 84% και να μειωθεί στο 63% το 2024
Σχετικά Άρθρα

Στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 95% εκτιμούν οι οικονομολόγοι ότι θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στην Αργεντινή σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, καθώς η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, που χαρακτηρίζεται από την εκτίναξη των τιμών, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Η τελευταία πρόβλεψη για την εκτίναξη των τιμών καταναλωτή είναι κατά 4,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα.

Οι αναλυτές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μέχρι το επόμενο έτος, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού της χώρας της Νότιας Αμερικής αναμένεται να φθάσει το 84% και να μειωθεί στο 63% το 2024.
Οι αναλυτές, που συμβουλεύτηκε η κεντρική τράπεζα, αύξησαν συγκρατημένα την πρόβλεψή τους για την οικονομική ανάπτυξη της Αργεντινής φέτος στο 3,6%, μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα.

Κατρακύλα για το πέσος

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής υποφέρει εδώ και καιρό από υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος επιδεινώθηκε από τις επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέμεναν επίσης ότι η μέση επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο θα έφτανε τα 170,11 πέσος ανά δολάριο ΗΠΑ, αν και οι Αργεντινοί έμποροι στρέφονται όλο και περισσότερο στη μαύρη αγορά συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης