Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ramzan Kadyrov: Έχουν γίνει λάθη στρατηγικής στην Ουκρανία – Γιατί αποχώρησαν οι ρώσοι από Izyum, Kupyansk, Balakleya στο Kharkiv

Ramzan Kadyrov: Έχουν γίνει λάθη στρατηγικής στην Ουκρανία – Γιατί αποχώρησαν οι ρώσοι από Izyum, Kupyansk, Balakleya στο Kharkiv
Έχουν γίνει λάθη και εάν δεν αλλάξει στρατηγική το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πάω στην Μόσχα να τους εξηγήσω την κατάσταση ανέφερε ο αρχηγός της Τσετσενίας

Ενοχλημένος με την στρατηγική που ακολουθεί η Ρωσία στην Ουκρανία είναι ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Έχουν γίνει λάθη και εάν δεν αλλάξει στρατηγική το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πάω στην Μόσχα να τους εξηγήσω την κατάσταση ανέφερε ο αρχηγός της Τσετσενίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από νευραλγικές πόλεις Izyum, Kupyansk, Balakleya στην Βόρεια Ουκρανία, στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv.
O Ramzan Kadyrov ανέφερε ότι σύντομα στην Οδησσό θα βρεθούν 10.000 νέοι εκπαιδευμένοι Τσετσένοι στρατιώτες.

Οι πόλεις της περιοχής του Kharkiv θα ανακτηθούν

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, είναι σίγουρος ότι ο έλεγχος στις πόλεις της περιοχής του Kharkiv θα ανακτηθεί μετά την απόφαση αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Donbass, ελήφθη απόφαση να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο Balakleya και στο Izyum με στόχο να εστιάσουν στο Donetsk.
«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διευκρίνισε την κατάσταση, εξαιτίας της οποίας εγκατέλειψαν τις πόλεις Izyum, Kupyansk, Balakleya της περιοχής του Kharkiv.
Ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο λόγω στρατιωτικής στρατηγικής για να αποφευχθούν πολλά θύματα.
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Εγώ ο Ramzan Kadyrov, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω.

Ενόχληση Ramzan Kadyrov

Σημείωσε επίσης ότι άμεσα σκοπεύει να απευθυνθεί στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και να πει το όραμά του για την κατάσταση.
«Εάν δεν γίνει αλλαγή στη στρατηγική διεξαγωγής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα ή αύριο, θα πρέπει να επικοινωνήσω με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την κατάσταση που επικρατεί.

Άλλοι 10.000 νέοι τεστένοι μπαίνουν στην μάχη

Άλλοι 10.000 μαχητές από την Τσετσενία θα φτάσουν στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον».

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 300 Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το αρχηγείο της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς της 5ης Ταξιαρχίας, καθώς και τοποθεσίες ανάπτυξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του εθνικιστικού τάγματος Kraken κοντά στο Balakleya και στο Chuguyev με όπλα ακριβείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν το αρχηγείο της 5ης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, καθώς και τοποθεσίες προσωρινής φιλοξενίας της 92ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της εθνικιστικής πολιτοφυλακής Kraken κοντά στο Balakleya και στο Chuguyev, στην περιοχή Kharkiv».

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης το διοικητήριο της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στο Ray-Aleksandrovka στην περιοχή του Donetsk.
«Έως και 300 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μαζί με αξιωματικούς και έως και 15 στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν».

Αναχαιτίστηκαν οι HIMARS

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναχαίτισαν 5 πυραύλους HIMARS.
«Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά σε οικισμούς Chkalovo και Belyayevka (περιοχή Kherson), Krasnoye (περιοχή Kharkiv), Smeloye, Staromlynovka και Novoukrainskoye (περιοχή Zaporozhye), καθώς και κοντά σε Novoandreyevka, Valeryanovka, Kirillovka και Panteleymonov.
Επίσης καταστράφηκαν συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων κοντά στη Novaya Kakhovka, στην περιοχή Kherson»,

Pushilin: Η κατάσταση στο Donetsk είναι υπό έλεγχο

Ο Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε ότι η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής μάχης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk είναι τεταμένη, αλλά οι δυνάμεις της λαϊκής πολιτοφυλακής την έχουν υπό έλεγχο.
«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι τεταμένη αλλά είναι υπό έλεγχο».
Η κατάσταση στην περιοχή του Donetsk παραμένει αμετάβλητη, με τις δυνάμεις να εξακολουθούν να ελέγχουν το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον Pushilin, οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk κατέστρεψαν ένα ουκρανικό διοικητήριο στο Dobrovolye και στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στο Uglegorsk.
«Κοντά στο Uglegorsk, ο εξοπλισμός του εχθρού που προμήθευσε το ΝΑΤΟ καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένου ενός πολωνικής κατασκευής αυτοπροωθούμενου πυροβόλου AHS Krab 155 χιλιοστών».

Ο Pushilin τόνισε ότι οι Ουκρανοί διοικητές στέλνουν ανεκπαίδευτο προσωπικό στη μάχη και ως εκ τούτου οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης