Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραυγαλέα συγκάλυψη στις ΗΠΑ: Ο FDA αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την ασφάλεια των εμβολίων Covid

Κραυγαλέα συγκάλυψη στις ΗΠΑ: Ο FDA αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την ασφάλεια των εμβολίων Covid
Ο FDA επικαλείται μια εξαίρεση από τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποκρύπτει διυπηρεσιακά και ενδοϋπηρεσιακά υπομνήματα και επιστολές
Σχετικά Άρθρα

Οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων των ΗΠΑ αρνούνται να παράσχουν βασικές αναλύσεις μιας βάσης δεδομένων ασφάλειας των εμβολίων Covid, υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά ευρήματα δεν μπορούν να διαχωριστούν από εσωτερικές συζητήσεις που προστατεύονται από το νόμο.
O ιστότοπος Epoch Times ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Ιούλιο όλες τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον οργανισμό για τα εμβόλια Covid χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται Empirical Bayesian data mining, η οποία περιλαμβάνει τη σύγκριση των ανεπιθύμητων ενεργειών που καταγράφηκαν μετά από ένα συγκεκριμένο εμβόλιο με εκείνα που καταγράφηκαν μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια μη Covid.

Συγκάλυψη με τον...νόμο

Σύμφωνα με τις λειτουργικές διαδικασίες που καθορίστηκαν από τον οργανισμό τον Ιανουάριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022, ο FDA θα πραγματοποιούσε ανάλυση δεδομένων «τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες» για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων συμβάντων «που αναφέρθηκαν πιο συχνά από το αναμενόμενο μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια Covid».
Ο οργανισμός θα προχωρούσε στην παρουσίαση δεδομένων από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS).
Σε μια πρόσφατη απάντηση, το γραφείο αρχείων του FDA είπε στον ιστότοπο ότι δεν θα παράσχει καμία από τις αναλύσεις, ακόμη και σε αναθεωρημένη μορφή.
Ο οργανισμός ανέφερε μια εξαίρεση από τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποκρύπτει διυπηρεσιακά και ενδοϋπηρεσιακά υπομνήματα και επιστολές «που δεν θα ήταν διαθέσιμα βάσει νόμου σε ένα μέρος εκτός από μια υπηρεσία σε διαμάχη με την υπηρεσία».

Οι παρενέργειες

Ο οργανισμός επικαλείται επίσης τον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, ο οποίος λέει ότι «όλες οι επικοινωνίες εντός του εκτελεστικού κλάδου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που είναι σε γραπτή μορφή ή που στη συνέχεια περιορίζονται σε γραπτή μορφή μπορούν να αποκρύπτονται από τη δημοσιοποίηση εκτός από τις πραγματικές πληροφορίες που είναι εύλογα διαχωρίσιμες.
Δεν είναι σαφές γιατί ο FDA δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αντίγραφα των αναλύσεων με μη πραγματικές πληροφορίες να έχουν διαγραφεί. Οι Epoch Times άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του γραφείου αρχείων.
Η Kim Witczak, συνιδρύτρια της Woodymatters, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει ένα ισχυρότερο σύστημα ασφάλειας του FDA και των φαρμάκων, είπε ότι η άρνηση του οργανισμού να παράσχει τις αναλύσεις δεν ήταν αποδεκτή.
«Η μυστικότητα είναι απαράδεκτη για μια υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι είναι διαφανής για το κοινό σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων», δήλωσε στους The Epoch Times η Witczak.
«Ποιο είναι το νόημα να έχεις VAERS αν δεν ενημερώνεις το κοινό;» πρόσθεσε.
Η Witczak είπε ότι οι ανησυχίες της σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ενισχύθηκαν από μια πρόσφατη εργασία του Dr. Joseph Fraiman και άλλων που βρήκαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε εμβολιασμένους συμμετέχοντες στις αρχικές δοκιμές εμβολίων Pfizer και Moderna από ό,τι σε λήπτες εικονικού φαρμάκου.
Σημείωσε ότι η προειδοποίηση του FDA το 2004 για τα αντικαταθλιπτικά ότι τα φάρμακα θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφοράς ήρθε πάνω από 10 χρόνια μετά τις δοκιμές στις οποίες βασίστηκε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης