Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Blinken - Von der Leyen για Ουκρανικό, ενεργειακή κρίση και κυρώσεις προς τη Ρωσία

Επικοινωνία Blinken  -  Von der Leyen για Ουκρανικό, ενεργειακή κρίση και κυρώσεις προς τη Ρωσία
 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «συζήτησαν επίσης τη σημασία της εξασφάλισης συνεχούς σταθερότητας και ασφάλειας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη» 
Σχετικά Άρθρα

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είχαν τηλεφωνική συνομιλία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, αναφέροντας τα μέτρα κατά της Ρωσίας, την υποστήριξη για το Κίεβο και την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του State Department Ned Price σε δελτίο τύπου.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, ο Blinken μίλησε με τη Von der Leyen «για να συζητήσουν τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία, να επιβεβαιώσουν τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και να συνεχίσουν τον συντονισμό για να λογοδοτήσει η Ρωσία» για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «συζήτησαν επίσης τη σημασία της εξασφάλισης συνεχούς σταθερότητας και ασφάλειας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη».

H προϊστορία

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν κατοχή ουκρανικών εδαφών, καθώς στόχοι της είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζικοποίηση της χώρας.
Σε απάντηση, η Δύση άρχισε να επιβάλλει όλο και πιο σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες άρχισαν να διοχετεύουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο και το τίμημα αυτής της στρατιωτικής βοήθειας υπολογίζεται επί του παρόντος σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί παραδέχτηκαν ότι είναι, στην πραγματικότητα, ένας οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας.
Όπως δήλωσε ο Putin στις 16 Μαρτίου, η πολιτική κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της επιθετικότητας.
Επισήμανε ότι η πολιτική περιορισμού της Ρωσίας είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης