Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Φινλανδία ότι απαγορεύθηκε η είσοδος Ρώσων πολιτών σε χώρες της ΕΕ

Διαψεύδει η Φινλανδία ότι απαγορεύθηκε η είσοδος Ρώσων πολιτών σε χώρες της ΕΕ
Mέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η είσοδος στην ΕΕ θα επιτρέπεται σε Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν για οικογενειακούς και ανθρωπιστικούς λόγους καθώς και σε Ρώσους δημοσιογράφους

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι απαγορεύτηκε η είσοδος σε Ρώσους τουρίστες στην ΕΕ είναι ψευδή, δήλωσε στο Tass το Σάββατο (10/9/2022) η πρεσβεία της Φινλανδίας στη Μόσχα.
Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson ανέφεραν ότι η είσοδος στην ΕΕ θα επιτρέπεται σε Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν για οικογενειακούς και ανθρωπιστικούς λόγους καθώς και σε Ρώσους δημοσιογράφους.
Τα δημοσιεύματα δεν διευκρίνιζαν εάν μιλούσαν για την ήδη διαπραγματευθείσα αναστολή του απλουστευμένου καθεστώτος βίζα ή για κάποιους πρόσθετους περιορισμούς.
«Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς. Οι αναφορές κάνουν λόγο για αναστολή του απλοποιημένου καθεστώτος βίζα, όχι για πλήρη απαγόρευση του τουρισμού ή απαγόρευση εισόδου», ανέφερε η φινλανδική πρεσβεία.

Ψευδείς πληροφορίες

Νωρίτερα, οι αρχές της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής επέβαλαν περιορισμούς εισόδου για Ρώσους πολίτες με ενεργές βίζες Schengen, οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto ανέφερε ότι το Ελσίνκι δεν θα περιορίσει την είσοδο για τους Ρώσους πολίτες έως ότου δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας
για το απλουστευμένο καθεστώς θεωρήσεων με τη Ρωσία.
Οι Βρυξέλλες αναμένουν ότι αυτή η απόφαση θα εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Το κόστος βίζας και το χρονοδιάγραμμα παροχής αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, με τις τουριστικές βίζες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ να ελέγξουν τους αιτούντες βίζα για «λόγους ασφαλείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης