Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Yπ.Οικονομικών ΗΠΑ): Συνασπισμός για βοήθεια και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας - Στόχος βραχυπρόθεσμα έργα στήριξης

Yellen (Yπ.Οικονομικών ΗΠΑ): Συνασπισμός για βοήθεια και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας - Στόχος βραχυπρόθεσμα έργα στήριξης
Σχετικά Άρθρα
Σήμερα Παρασκευή 09/09 η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen εξήρε την ανάγκη για έναν ευρύ συνασπισμό εταίρων προκειμένου να υπάρξει μία συνολική παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Στόχος τα αποτελεσματικά και βραχυπρόθεσμα έργα

Κύριος στόχος σύμφωνα με το Υπ.Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι η Ουκρανία να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί μετά τη ρωσική εισβολή, ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί σε βραχυπρόθεσμα έργα υψηλής αποτελεσματικότητας.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας

Denys Shmyhal, η Janet Yellen συζήτησε επίσης την ανάγκη οι εταίροι της Ουκρανίας να παράσχουν γρήγορα οικονομική βοήθεια για τη χώρα, η οποία πολιορκείται για πάνω από έξι μήνες από τις ρωσικές δυνάμεις.


Εν κατακλείδο, η Yellen περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή ενός πλαφόν της G7 για το ρωσικό πετρέλαιο, με σκοπό να ασκήσει πτωτική πίεση στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας και να μειώσει τα έσοδα που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, κατέληξε σε δήλωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης