Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,53%, ο Nasdaq +2,11%

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,53%, ο Nasdaq +2,11%
Και οι τρεις βασικοί δείκτες παρουσίασαν άνοδο κλείνοντας ένα σερί ήττας τριών εβδομάδων.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν σημαντική αύξηση μετά από μια ασταθή εβδομάδα, καθώς οι traders εκτίμησαν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο +1,19%, στις 32.151 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 με θετικό επίσης πρόσημο +1,53%, στις 4.067 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +2,11%, στις 12.112 μονάδες.

wall_aklisimo.JPG

Τέλος το αρνητικό σερί

Και οι τρεις βασικοί δείκτες παρουσίασαν άνοδο κλείνοντας ένα σερί ήττας τριών εβδομάδων.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,84% την εβδομάδα, ενώ ο S&500 σημείωσε άνοδο 3,83% και ο Nasdaq Composite 4,22% υψηλότερα.
Και οι τρεις δείκτες έβαλαν τέλος σε αρνητικό σερί τριών εβδομάδων με τον Dow Jones να κερδίζει 2,6%, τον S&P 3,6% και τον Nasdaq 4,1%.
Επιπλέον, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,31% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,57%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 3,9% στα 86,79 δολ. και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.728 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0049 δολ.

Η εικόνα των μετοχών

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της DocuSign σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 10%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη της. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης μια πρόβλεψη εσόδων για το τρίτο τρίμηνο που ήταν πάνω από τις προσδοκίες.
Η μετοχή της Zscaler κέρδισε κατά 22% μετά την δημοσίευση ισχυρών αποτελεσμάτων για το πρόσφατο τρίμηνο.
Η εταιρεία ασφάλειας cloud ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 318 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 10% σημείωσε η μετοχή της τεχνολογικής DocuSign, μετά την ανακοίνωση της εισηγμένης πως οι επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Bullard (Fed St. Louis): Η επόμενη αύξηση επιτοκίου θα είναι 0,75%

Tρίτη συνεχόμενη επιτοκιακή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης επιθυμεί, βάσει των λεγομένων του, ο πρόεδρος της Federal Reserves τους St. Louis, James Bullard.
Μάλιστα, όπως προσέθεσε, η Wall Street υποτιμά τη διάθεση της κεντρικής τράπεζας για νομισματική σύσφιξη – ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τις μετοχές.
«Κλίνω προς τις 75 μ.β.» δήλωσε στο Bloomberg στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, συμπληρώνοντας: «Παρότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή μπορεί να δείξει κάποια πρόοδο, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να υπαγορέψουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τι θα κατεύθυνση θα πάρουν.
Άρα, όπως προανέφερα, κλίνω προς τις 75 μ.β.».

Waller (Fed): Στη γραμμή Powell - «Βλέπει» σημαντική αύξηση επιτοκίων

Στη γραμμή και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζιτών της Fed βρέθηκε και ο διοικητής της τράπαζας Christopher Waller, καθώς υποστηρίζοντας και αυτός ότι αναμένει μεγάλη αύξηση των επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα.
Επίσης υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον και αντ 'αυτού να μένουν σε αυτά που λένε τα δεδομένα, δηλαδή η οικονομία και η αγορά


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης