Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία μεταφέρει βαριά φλογοβόλα συστήματα στο Kharkiv - Kadyrov: Η ουκρανική αντεπίθεση είναι απόστολη αυτοκτονίας

Η Ρωσία μεταφέρει βαριά φλογοβόλα συστήματα στο Kharkiv - Kadyrov: Η ουκρανική αντεπίθεση είναι απόστολη αυτοκτονίας
Οι Ουκρανοί διασπείρουν προπαγάνδα…
Σχετικά Άρθρα

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει βαριά φλογοβόλα συστήματα TOS-1A Solntsepek προς την κατεύθυνση του Kharkiv, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.
Προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγονται έντονες μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία στις 7 Σεπτεμβρίου εξαπέλυσαν αντεπίθεση.
Σημειώνεται πως το TOS-1A έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και οχυρώσεις με θερμοβαρικά πυρομαχικά διαμετρήματος 220 mm.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από τη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού, συγκεκριμένα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Uragan (MLRS), στρατιωτικά φορτηγά KamAZ, τρακτέρ πυροβολικού Msta και οχήματα μάχης πεζικού.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, Vitaly Ganzef, είπε ότι οι Ουκρανοί μαχητές είχαν συγκεντρώσει όλα τα αποθέματά τους στην περιοχή, υφιστάμενοι τεράστιες απώλειες.
Όπως είπε ο επικεφαλής της περιφέρειας Kupyansky Maxim Gubin, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ο ρωσικός στρατός διατηρεί σταθερά τις θέσεις του.
Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές απομακρύνουν τον πληθυσμό στο έδαφος του Luhansk και της Ρωσίας μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάσταση.
Ο Gubin είπε επίσης ότι ουκρανικές ομάδες προσπάθησαν επανειλημμένα να εισέλθουν στην περιοχή, αλλά τις προσπάθειές τους σταμάτησε ο ρωσικός στρατός.  

Καταστρέφει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, το βαρύ σύστημα φλογοβόλων είναι εξοπλισμένο με γερανό και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται όχημα μεταφοράς-φόρτωσης.
Το TOS-2 διαθέτει επίσης σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενάντια σε όπλα ακριβείας.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η περιοχή συνεχούς καταστροφής των εχθρικών δυνάμεων κοντά στο ρωσικό σύστημα TOS-2 «Tosochka» είναι από 40 έως 60 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ένα χτύπημα από απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων μπορεί εύκολα να καταστρέψει ολόκληρο τάγμα αρμάτων μάχης των εχθρικών δυνάμεων.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το TOS-2 κατά τη διάρκεια του κύριου σταδίου των στρατηγικών ασκήσεων Kavkaz-2020, στο εκπαιδευτικό πεδίο Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν.
russia-ukraine3-600x400.jpg
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες αυτοκτονούν»

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov (Ραμζάν Καντίροφ) δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες καθώς πραγματοποίησαν «αυτοκτονικές» αντεπιθέσεις κοντά στο Soledar και Seversk.
Οι Τσετσένοι μαχητές, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις, συνεχίζουν την επίθεση κατά μήκος της γραμμής Soledar, Yakovlevka και Seversk.
Καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ δεκάδες Ουκρανοί βρήκαν θάνατο.
Επικαλούμενος τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τσετσενίας, ο οποίος είναι ο διοικητής της ειδικής μονάδας Akhmat, Apta Alaudinov, είπε επίσης ότι με την ελπίδα να ανακτήσει χαμένες θέσεις, «η ουκρανική διοίκηση στέλνει αποσπάσματα στρατιωτών σε αποστολές αυτοκτονίας»
«Αυτή η εικόνα των στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτίθενται απερίσκεπτα στις θέσεις της Ρωσίας έχει επαναληφθεί για τέταρτη ημέρα αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν», αποκάλυψε ο Ramzan Kadyrov.
Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι η καταστροφή σε στρατιώτες που έχουν υποστεί η Ουκρανοί είναι πρωτοφανής.

Οι Ουκρανοί διασπείρουν προπαγάνδα

Οι πόλεις Balakleya, Shevchenkovo στην περιοχή Kharkiv δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας
Επισημάνθηκε ότι η Ουκρανία απέτυχε να σπείρει τον πανικό ανακοινώνοντας σχέδια για επίθεση κατά θέσεων που έχουν καταλάβει οι ρώσοι στο Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο των πόλεων Balakleya και Shevchenkovo στην περιοχή Kharkiv.
Ούτε η Balakleya ούτε το Shevchenkovo έπεσαν στα χέρια της Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν μια τεράστια προσπάθεια ανακατάληψης όχι καν προς το Shevchenkovo, αλλά προς την πόλη Kupyansk, αλλά αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε.
Ωστόσο είναι ακριβές ότι οι πόλεις κοντά στο Kharkiv, η Balakleya και η πόλη Izyum υπέστησαν αδιάκοπους βομβαρδισμούς από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Οι δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ελέγχουν ορισμένες περιοχές στην περιοχή του Kharkiv, μεταξύ των οποίων είναι οι περιφερειακές διοικήσεις στο Volchansk, το Kupyansk και τον οικισμό Kozachya Lopan.
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν το 20% της επικράτειας της περιοχής του Kharkiv.

Eυκαιριακή επίθεση

«Είναι μια ευκαιριακή επίθεση που πραγματικά αιφνιδίασε τις ρωσικές δυνάμεις.
Θα μπορούσε πραγματικά να σημάνει μια πολύ σημαντική εξέλιξη, εάν οι Ουκρανοί καταφέρουν να πιέσουν και να καταλάβουν το Kupyansk», υποστήριξε ο Neil Melvin, του ινστιτούτου προβληματισμού RUSI.
Το Kupyansk είναι ένας σιδηροδρομικός κόμβος πάνω στον δρόμο για το Izyum, απ’ όπου η Μόσχα έχει εξαπολύσει ορισμένες από τις κυριότερες επιχειρήσεις της στην εν μέρει κατεχόμενη περιοχή του Donetsk, η πλήρης κατάληψη της οποίας είναι βασική προτεραιότητα για το Κρεμλίνο.
Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου, που εδρεύει στις ΗΠΑ, προέβλεψε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν το Kupyansk μέσα σε 72 ώρες.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι ρωσικές δυνάμεις στο Izyum θα απειληθούν με περικύκλωση και επομένως «θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τους Ρώσους στο Donetsk», σχολίασε ο Melvin.
Σε κάθε περίπτωση, στη Δύση πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει μακρύς πόλεμος φθοράς.
«Είναι πιθανό να συνεχιστεί για μεγάλη χρονική περίοδο.
Ο πρόεδρος Putin έχει δείξει ότι θα ρίξει πολλούς ανθρώπους» στον πόλεμο, σχολίασε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken.

Τι κατείχαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 8 Σεπτεμβρίου 2022

nn1_1.png

nn2.png
nn3.png

nn4.png

Τι κατείχαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 7 Αυγούστου 2022
cc1_28.png
cc2_28.png
cc3_27.png
cc4_27.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης