Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ιστορική «βουτιά» στον πλούτο των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο 2022

ΗΠΑ: Ιστορική «βουτιά» στον πλούτο των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο 2022
Ιστορική «βουτιά» στον πλούτο των αμερικανικών νοικοκυριών
Πτώση-ρεκόρ ύψους 6,1 τρισεκ. δολαρίων κατέγραψε ο πλούτος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες το β’ τρίμηνο 2022, απόρροια της bear market στις αγορές και της παγκόσμιας κρίσης πληθωρισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία Federal Reserve, ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών ανήλθε σε 143,8 τρισεκ. δολάρια στα τέλη του Ιουνίου 2022 από 149,9 τρισεκ. τρεις μήνες νωρίτερα. Μόνο τον Ιούνιο, η «βουτιά» αν ήλθε σε 6,2 τρισεκ. δολάρια.
Σε ετήσια σύγκριση, η πτώση το β’ τρίμηνο 2022 έφθασε τα 30 δισεκ. δολάρια.
Σημειώνεται πως το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2022, κατέγραψε απρόσμενη επιβράδυνση μετά το ιστορικό «άλμα» ένα μήνα νωρίτερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve (Fed), το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 23,8 δισεκ. δολάρια τον Ιούλιο, έναντι αντίστοιχου ποσού ύψους 39,1 δισεκ. τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Σε ετήσια βάση, η αύξηση υπολογίζεται σε 6,2%, από 10,2% ένα μήνα πριν.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 30 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal.
Στα επιμέρους νούμερα, το χρέος πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 11,6% τον Ιούλιο 2022 (16,8% τον Ιούνιο), ενώ δάνεια αυτοκινήτων και φοιτητικά δάνεια, διογκώθηκαν κατά 4,4% (έναντι 8,1%)
Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα στεγαστικά δάνεια, που αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία χρέους των νοικοκυριών.
Τον περασμένο Μάιο, η Fed δήλωσε ότι οι δείκτες ευπάθειας των νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας πίστωσης προς ΑΕΠ, καθώς και οι καθυστερήσεις στεγαστικών δανείων, αυτοκινήτων και πιστωτικών καρτών «βρίσκονταν στο χαμηλότερο εύρος των επιπέδων που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης