Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 23%

Ουκρανία: Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 23%
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 23,8% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των βασικών ειδών διατροφής.
Σχετικά Άρθρα

Ο πληθωρισμός στην Ουκρανία επιταχύνθηκε για έβδομο μήνα, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή, η οποία έχει επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στην οικονομία της, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πληθωρισμός παραμένει πρόβλημα για τους Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς ο πόλεμος πλήττει την οικονομία και επηρεάζει τόσο την προσφορά όσο και το κόστος μεταφοράς.

Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 23,8% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των βασικών ειδών διατροφής όπως τα αυγά και η ζάχαρη, έναντι αύξησης 22,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή

Εν κατακλείδι, η κεντρική τράπεζα της χώρας ανέφερε την Πέμπτη, ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν ελαφρώς λόγω της ταχύτερης από την αναμενόμενη πτώσης των παγκόσμιων τιμών των καυσίμων και της βραδύτερης αύξησης του κόστους ορισμένων λαχανικών. Η τράπεζα ανέμενε ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο θα διαμορφωνόταν στο 23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης