Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας – Οι κυβερνήσεις να πολεμήσουν τον πληθωρισμό

Gentiloni: Επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας – Οι κυβερνήσεις να πολεμήσουν τον πληθωρισμό
Δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών, Paolo Gentiloni
Οι πρόσφατοι δείκτες οικονομικού κλίματος προϊδεάζουν για μία επιβράδυνση κατά τους επόμενους μήνες, ανέφερε στο πλαίσιο του Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Paolo Gentiloni.
Όπως υπογράμμισε, η εκτόξευση του πληθωρισμού βλάπτει την αγοραστική δύναμη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Αν και μια ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη, ο κίνδυνος έχει προφανώς αυξηθεί, σημείωσε.
«Έχουμε παράσχει στους Υπουργούς μια συνολική αξιολόγηση αυτών των μέτρων. Το καθαρό δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που εγκρίθηκαν έως τις 29 Αυγούστου είναι περίπου 0,9% του ΑΕΠ της ΕΕ. Φυσικά, αναμένουμε ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά πριν από το τέλος του έτους, διότι τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται καθημερινά», είπε, ενώ προέτρεψε τα μέτρα να είναι πιο στοχευμένα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, «όπως έχουμε συστήσει επανειλημμένα στην καθοδήγησή μας στα κράτη μέλη».
«Η λύση είναι μια συνεργασία μεταξύ της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής και των ενεργειακών αποφάσεων που πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο ισχύει και για τη διόρθωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή εργάζεται για μια επείγουσα παρέμβαση από αυτή την άποψη – με απώτερο στόχο φυσικά να αμβλύνει την πίεση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και σκοπεύουμε να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο Σώμα την επόμενη Τρίτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης