Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed St. Louis): Η επόμενη αύξηση επιτοκίου θα είναι 0,75% - Η Wall υποτιμά τη νομισματική σύσφιξη

Bullard (Fed St. Louis): Η επόμενη αύξηση επιτοκίου θα είναι 0,75% - Η Wall υποτιμά τη νομισματική σύσφιξη
«Κλείνω προς επιτοκιακή αύξηση 75 μ.β.» είπε ο διοικητής της Federal Reserves του St. Louis, James Bullard

Tρίτη συνεχόμενη επιτοκιακή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης επιθυμεί, βάσει των λεγομένων του, ο πρόεδρος της Federal Reserves τους St. Louis, James Bullard…
Μάλιστα, όπως προσέθεσε, η Wall Street υποτιμά τη διάθεση της κεντρικής τράπεζας για νομισματική σύσφιξη – ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τις μετοχές.
«Κλίνω προς τις 75 μ.β.» δήλωσε στο Bloomberg στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, συμπληρώνοντας: «Παρότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή μπορεί να δείξει κάποια πρόοδο, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να υπαγορέψουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τι θα κατεύθυνση θα πάρουν.
Άρα, όπως προανέφερα, κλίνω προς τις 75 μ.β.». 
Υπενθυμίζεται πως οι αξιωματούχοι της Fed συναντώνται στις 20-21 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να αναμένουν μια νέα κίνηση, μετά από δύο διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
«Η γενική στρατηγική για εκ των προτέρων φόρτωση αυξήσεων επιτοκίων λειτουργεί καλά και μας φέρνει σε μια θέση όπου μπορούμε να έχουμε ένα επίπεδο επιτοκίου πολιτικής που ασκεί πτωτική πίεση στον πληθωρισμό», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Ο Bullard επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της επίτευξης του στόχου για τα επιτόκια της Fed στο 3,75% έως 4% μέχρι το τέλος του έτους ενώ δεν έχει αποφασίσει ποια πορεία επιτοκίων θα προτιμούσε για το 2023.  

Για Wall…

«Έχω αισθανθεί ότι η Wall Street υποτιμά την ιδέα ότι ο πληθωρισμός μπορεί απλώς να είναι σχετικά υψηλός και να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επανέλθει στο 2%» είπε ο Bullard.
«Αυτό θα σήμαινε ότι τα επιτόκια πρέπει να είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει αρκετή προσοχή στη σημερινή τιμολόγηση της αγοράς».
Ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο θα πέσει την Τρίτη με τη δημοσίευση του ΔΤΚ Αυγούστου.
Ο Bullard είπε ότι μια έκθεση χαμηλότερου πληθωρισμού θα ήταν ευπρόσδεκτη, αν και όχι καθοριστική για τη βραχυπρόθεσμη νομισματική πολιτική. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης