Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,69%, ο Nasdaq +2,16%

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,69%, ο Nasdaq +2,16%
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με οδηγό τις τράπεζες, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέτεινε τη μάχη της απέναντι στον πληθωρισμό προχωρώντας σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν αύξηση μετά από μια ασταθή εβδομάδα, καθώς οι traders εκτιμούν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σε άνοδο +1,19%, στις 32.153 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 με θετικό επίσης πρόσημο +1,52%, στις 4.066 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +2,11%, στις 12.112 μονάδες.
2018.JPG

Οι μετοχές εμφανίζουν μεταβλητότητα, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες αυτόν τον μήνα κερδίζουν έδαφος στη Wall Street, αφού ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ξανά ότι είναι «σθεναρά προσηλωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού. 
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,005 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση 6 μονάδων βάσης στο 3,25%.

Bullard (Fed St. Louis): Η επόμενη αύξηση επιτοκίου θα είναι 0,75%

Tρίτη συνεχόμενη επιτοκιακή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης επιθυμεί, βάσει των λεγομένων του, ο πρόεδρος της Federal Reserves τους St. Louis, James Bullard.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, η Wall Street υποτιμά τη διάθεση της κεντρικής τράπεζας για νομισματική σύσφιξη – ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τις μετοχές.
«Κλίνω προς τις 75 μ.β.» δήλωσε στο Bloomberg στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, συμπληρώνοντας: «Παρότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή μπορεί να δείξει κάποια πρόοδο, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να υπαγορέψουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τι θα κατεύθυνση θα πάρουν.
Άρα, όπως προανέφερα, κλίνω προς τις 75 μ.β.».

Waller (Fed): Στη γραμμή Powell - «Βλέπει» σημαντική αύξηση επιτοκίων 

Στη γραμμή και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζιτών της Fed βρέθηκε και ο διοικητής της τράπαζας Christopher Waller, καθώς υποστηρίζοντας και αυτός ότι αναμένει μεγάλη αύξηση των επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα.
Επίσης υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον και αντ 'αυτού να μένουν σε αυτά που λένε τα δεδομένα, δηλαδή η οικονομία και η αγορά

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές


Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με οδηγό τις τράπεζες, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέτεινε τη μάχη της απέναντι στον πληθωρισμό προχωρώντας σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.
Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απόφαση που έλαβαν για την ενεργειακή κρίση, με τα κράτη -μέλη να εμφανίζονται διαχασμένα, κυρίως όσον αφορά την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο -6,14% στα 211 ευρώ.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +2,95% στο 91,14 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +2,98% στα 86,03 δολ.το βαρέλι.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης Dax στη Γερμανία έκλεισε στο +1,43% στις 13,088 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +1,23% στις 7,351 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο +1,92%, στις 22,094 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +1,23% στις 7,351 μονάδες
ευρωπη_κλεισιμο_2.JPG

www.bankinews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης