Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα εγκρίνει νόμο για να προχωρά σε προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα

Η Βόρεια Κορέα εγκρίνει νόμο για να προχωρά σε προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα
Ο νόμος που εγκρίθηκε επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα, «αυτόματα» και «άμεσα» προκειμένου να εξολοθρευτούν οι εχθρικές δυνάμεις» αν οποιαδήποτε ξένη δύναμη απειλήσει τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το KCNA
Νέα κλιμάκωση στον φάκελο του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας καθώς η Πιονγκγιάνγκ υιοθέτησε νόμο που της επιτρέπει να διεξαγάγει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα και χαρακτηρίζει «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίησή της, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η είδηση αυτή καταγράφεται με φόντο την ατμόσφαιρα έντασης στις διακορεατικές σχέσεις.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό οπλικών δοκιμών-ρεκόρ φέτος, ενώ κατηγορεί τη Σεούλ πως ήταν υπεύθυνη για το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έπληξε το τελευταίο διάστημα τη Βόρεια Κορέα.
Ο νόμος που εγκρίθηκε επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα, «αυτόματα» και «άμεσα» προκειμένου να εξολοθρευτούν οι εχθρικές δυνάμεις» αν οποιαδήποτε ξένη δύναμη απειλήσει τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το KCNA.
Με αυτό το νέο κείμενο, «το καθεστώς της χώρας μας ως κράτους εφοδιασμένου με πυρηνικά όπλα γίνεται αμετάκλητο», τόνισε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ίδια πηγή.
Ήδη, τον Ιούλιο, ο κ. Κιμ διεμήνυε ότι η χώρα του ήταν «έτοιμη να αναπτύξει» τα πυρηνικά αποτρεπτικά της μέσα σε περίπτωση σύγκρουσης με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης