Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα από Eurogroup: Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός

Μήνυμα από Eurogroup: Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός

Οι παρεμβάσεις του Eurogroup θα είναι συντονισμένες με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Σαφές μήνυμα για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με... μέτρο, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός, απηύθυνε ο επικεφαλής του Eurogroup, Pascal Donahue, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες ενός ανήθικου πολέμου και γι’ αυτό είμαστε δεσμευμένοι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση με ρεκόρ απασχόλησης και τα δημοσιονομικά μας να ανακάμπτουν μετά την πανδημική κρίση» είπε και συνέχισε «αναγνωρίζουμε, όμως, ότι παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό. Γι’ αυτό οι παρεμβάσεις μας θα είναι συντονισμένες με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες να μην προσθέσουμε πληθωριστική πίεση».
Ο επικεφαλής του Eurogroup γνωστοποίησε ότι δίνεται προτεραιότητα σε δύο πολιτικές κινήσεις:

  • Οι παρεμβάσεις να είναι «έκτακτες» και όπου είναι δυνατόν στοχευμένες.
  • Επαναδεσμευόμαστε στην προσπάθεια να αποφύγουμε ένα σπιράλ μισθολογικών αυξήσεων.

«Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αντικατοπτρίζει αυτό. Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ γνωρίζουν πολύ καλά την αυξανόμενη ανησυχία που αντιμετωπίζουν τόσα πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας. Το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό με αποτελεσματικό και συνεκτικό τρόπο είναι ένας σημαντικός τομέας εστίασης για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης