Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας προειδοποιεί: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά η Ρωσία

Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας προειδοποιεί: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά η Ρωσία

Η προοπτική του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή, ανέφερε ο Zaluzhny

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν ο στρατός της δυσκολευτεί στην Ουκρανία.

Σε αυτή τη δραματική προειδοποίηση προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικός αρχηγός της Ουκρανίας, ο οποίος μάλιστα διακήρυξε ως επιτυχείς τις επιθέσεις της Ουκρανίας στα νότια και τα ανατολικά της χώρας.
Όπως ανέφερε στην κρατική εφημερίδα Ukrinform ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Valery Zaluzhny, «υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες συνθήκες, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».
«Είναι επίσης αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα άμεσης εμπλοκής των κορυφαίων χωρών του κόσμου σε μια «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή», πρόσθεσε ο Zaluzhny.

Επιχειρήσεις στην Κριμαία

Ο ανώτατος διοικητής εξέδωσε περαιτέρω την πρώτη του επίσημη επιβεβαίωση ότι τα άνευ προηγουμένου μεγάλα πλήγματα στις βάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία και σε μια αποθήκη όπλων που αναφέρθηκαν ευρέως τον Αύγουστο ήταν ουκρανικές επιχειρήσεις.
Καθώς οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι το 2023, η Ουκρανία πρέπει να κάνει τον πόλεμο «ακόμη πιο οξύ και πιο αποτελεσματικό έναντι των Ρώσων και για άλλες κατεχόμενες περιοχές, παρά την τεράστια απόσταση από τους στόχους», έγραψε ο Zaluzhny.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τα χτυπήματα της Κριμαίας ένα «πειστικό παράδειγμα» των εκκλήσεων του Κιέβου προς τους συμμάχους να στείλουν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς για τους στρατιώτες του.
Η Μόσχα, είπε, μπορεί να χτυπήσει 20 φορές μακρύτερα.
Η Μόσχα από την πλευρά της εξέφρασε επίσης ανησυχία για το ενδεχόμενο πυρηνικής σύγκρουσης με τη Δύση για την Ουκρανία, δεδομένης της σταθερά αυξανόμενης εμπλοκής της Ουάσιγκτον - ειδικά των δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα και στρατιωτική βοήθεια που διοχετεύονται στην ουκρανική πλευρά.
Έχει ωστόσο απορρίψει τις κατηγορίες ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στα Ηνωμένα Έθνη στις αρχές του περασμένου μήνα, ο Ρώσος διπλωμάτης Alexander Trofimov απέρριψε «εντελώς αβάσιμες, αποκομμένες από την πραγματικότητα και απαράδεκτες εικασίες ότι η Ρωσία φέρεται να απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ιδιαίτερα στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με το Reuters, τόνισε την επίσημη θέση της Ρωσίας, εξηγώντας ότι τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως «απάντηση σε όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα που θα απειλούσε την ύπαρξη του ρωσικού κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης