Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στην Ασία, ο Hang Seng +2,9% - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός της Κίνας

Κέρδη στην Ασία, ο Hang Seng +2,9% - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός της Κίνας
Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση
Σχετικά Άρθρα

Κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την παρατεταμένη ανάκαμψη της Wall Street, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων απομακρύνθηκαν από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, τα hawkish μηνύματα από τη Federal Reserve  διατήρησαν τα ευρύτερα κέρδη περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν μια πιθανότητα άνω του 85% ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης των bluechip της Κίνας Shanghai Shenzhen CSI 300 σημείωσε άνοδο 1,1%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,7%, με τον πληθωρισμό της Κίνας να διαμορφώνεται χαμηλότερα των εκτιμήσεων, σε χαμηλά 18 μηνών.

Πληθωρισμός 2,5% στην Κίνα

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση. σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS) την Παρασκευή, χαμηλότερα από το 2,7% τον Ιούλιο, αλλά και το 2,8% που προέβλεπαν αναλυτές στο Reuters.
Το Πεκίνο έχει ήδη δεσμευθεί να αυξήσει τις δαπάνες το τρίτο τρίμηνο, καθώς η κινεζική οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε φέτος λόγω των συνεχιζόμενων αποκλεισμών που σχετίζονται με το COVID.
Οι κινεζικοί χρηματιστηριακοί δείκτες  οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη  1,4% και 2,2%, σπάζοντας ένα σερί απωλειών τριών εβδομάδων.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας άλμα 2,9%, καθώς η χαλάρωση των αποδόσεων ευνόησε τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.
Η τριάδα των BATs - Baidu, Alibaba και Tencent Holdings, σημείωσε άνοδο μεταξύ 1,7% και 4%.
Ωστόσο, οι απώλειες της Tencent νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω εικασιών σχετικά με την πώληση μετοχών από έναν σημαντικό μέτοχο, έθεσαν τον Hang Seng σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης