Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 300 δισ δολάρια διεκδικεί η Ουκρανία από τη Ρωσία

Πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 300 δισ δολάρια διεκδικεί η Ουκρανία από τη Ρωσία
Αίτημα στον ΟΗΕ για τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση τους
Σχετικά Άρθρα

Πολεμικές αποζημιώσεις 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διεκδικήσει η Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης, Denys Maliuska.
Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή 9/9 ο Maliuska λέει πως επιθυμία του Κιέβου είναι να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση που θα επιτρέψει τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων.
Όπως είπε ο Maliuska, αν και το ύψος των ζημιών στις υποδομές της Ουκρανίας εξαιτίας της ρωσικής εισβολής υπολογίζεται πως είναι κατά πολύ υψηλότερο των 300 δις δολαρίων, το ποσό αυτό είναι το σύνολο των πόρων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας που είναι τοποθετημένοι στα κράτη της G7.
Πρόκειται για ένα ποσό που ήδη έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Μόσχας έπειτα από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.
Μάλιστα ο Maliuska υποστήριξε ότι πέρα από τους πόρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, η Ουκρανία θα επιδιώξει να της παραδοθούν οι δεσμευμένοι πόροι και τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ρωσικών κρατικών εταιρειών και Ρώσων ολιγαρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης