Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ιταλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε από νάρκη στην Kherson

Ουκρανία: Ιταλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε από νάρκη στην Kherson
Ρώσοι στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον Mattia Sorbi, υπό «καταιγισμό πυρών», τον έβγαλαν από το όχημα και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.
Σχετικά Άρθρα
Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Mattia Sorbi, τραυματίστηκε από έκρηξη νάρκης στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περάσει στην αντεπίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός.
Ο Sorbi νοσηλεύεται σε νοσοκομείο που ελέγχεται από τη Μόσχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το συμβάν σημειώθηκε στις 29 Αυγούστου, ενώ ο Mattia Sorbi κάλυπτε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από την πλευρά του ουκρανικού στρατού.
Το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν έπεσε σε νάρκη, κοντά στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του και να τραυματιστεί σοβαρά ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με το υπουργείο, Ρώσοι στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον Mattia Sorbi, υπό «καταιγισμό πυρών», τον έβγαλαν από το όχημα και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.
Φέρει πολλά τραύματα και η κατάστασή του είναι σταθερή, διαβεβαίωσε το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός κατεύθυνε σκοπίμως τον δημοσιογράφο σε μια επικίνδυνη ζώνη για να κατηγορήσει στη συνέχεια τη Μόσχα για τον θάνατό του.
italy_6.JPG
Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο του δημοσιογράφου, ξαπλωμένου σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, να μιλάει στα ιταλικά.
Η Μόσχα δεν διευκρίνισε για ποιο μέσο ενημέρωσης εργαζόταν ο Mattia Sorbi.
Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί οκτώ δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης