Τελευταία Νέα
Διεθνή

RΝD: Ουδέν νεότερον από το Ανατολικό Μέτωπο

RΝD: Ουδέν νεότερον από το Ανατολικό Μέτωπο
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την ομιλία του Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ...

Πολλά τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο στον απόηχο της ομιλίας που εκφώνησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
Σχόλιο στην ιστοσελίδα του γερμανικού δημοσιογραφικού δικτύου Redaktionsnetzwerk Deutschland επισημαίνει εξ αρχής ότι "ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστό ότι αφήνει το ακροατήριό του να περιμένει, προφανώς με σκοπό να υπογραμμίσει έτσι τη σημασία του".
Ωστόσο, συμπληρώνει, αυτή τη φορά, η καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε το φόρουμ, οφειλόταν πιθανότατα σε οργανωτικούς λόγους.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον τίτλο "Ουδέν Νεότερον από το Ανατολικό Μέτωπο", - παραφράζοντας έτσι τον γερμανό συγγραφέα Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα "Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο"- "τουλάχιστον προς το παρόν δεν μπορεί να περιμένει κανείς μία ουσιαστική συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο για όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Την ώρα που τα όπλα έχουν πάρει το λόγο, το μόνο για το οποίο εκείνος δείχνει ενδιαφέρον είναι να επιβεβαιώσει τη θέση του".
Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η taz, τιτλοφορώντας το δημοσίευμα "Διαρκής μεγαλομανία".
Η συντάκτρια σχολιάζει την ημίωρη ομιλία του Πούτιν και την αυτοπεποίθηση που τον χαρακτηρίζει:
"Το να βρει κανείς νέους φίλους είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. (…)
Χρόνο που όμως η Ρωσία δεν έχει στη διάθεσή της, καθώς η οικονομία της καταρρέει.
Έτσι, στην ομιλία του στο Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες:
Μίλησε για τον εαυτό του (…) Επιπλέον, καθώς αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των δυτικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, αντιδρά σαν παιδί που έχει πεισμώσει: απειλεί, ψάχνει υπευθύνους, ενώ παριστάνει τον ισχυρό ηγέτη – όμως παραμένει κάποιος που απλά αρνείται να δει την πραγματικότητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης