Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πείραμα; Πρώτα η 11η Σεπτεμβρίου, μετά ο Covid - Ποια η επόμενη κρίση για να επιβληθεί η τυραννία του φόβου και να «κλείσουν» τα κράτη

Πείραμα; Πρώτα η 11η Σεπτεμβρίου, μετά ο Covid - Ποια η επόμενη κρίση για να επιβληθεί η τυραννία του φόβου και να «κλείσουν» τα κράτη
Στο όνομα της εθνικής ασφάλειας...  «Η δικτατορική πείνα για εξουσία είναι ακόρεστη»
Σχετικά Άρθρα

Πρώτα η 11η Σεπτεμβρίου, την οποία η κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να μεταμορφωθεί η Αμερική σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.
Στη συνέχεια χτύπησε η πανδημία του COVID-19, την οποία η αστυνομία χρησιμοποίησε για να δοκιμάσει ξανά την δυναμική του lockdown.
Υπό το πρίσμα της τάσης της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται κρίσεις (νόμιμες ή κατασκευασμένες) και συναισθήματα, όπως η σύγχυση και ο φόβος αναρρωτιόμαστε τι ακολουθεί;
Είναι ένας αρκετά απλός τύπος: πρώτα δημιουργείς φόβο και μετά κρατάς τα ηνία της εξουσίας.
Όποια και να είναι η φύση της επόμενης εθνικής έκτακτης ανάγκης (τρομοκρατία, πολιτική αναταραχή, οικονομική κατάρρευση, φόβος για την υγεία ή το περιβάλλον) εφόσον επιτρέπει στην κυβέρνηση να κλειδώσει το έθνος και να δικαιολογήσει κάθε τρόπο της τυραννίας στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Τρομοκρατικές επιθέσεις, μαζικοί πυροβολισμοί, «απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, απώλεια λειτουργικής πολιτικής και νομικής τάξης , σκόπιμη εγχώρια αντίσταση ή εξέγερση, διάχυτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και καταστροφικές φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές»: η κυβέρνηση προβλέπει και προετοιμάζεται για τέτοιες κρίσεις εδώ και χρόνια τώρα .
Όπως γράφει ο David C. Unger για τους New York Times: « Η ζωή, η ελευθερία και η αναζήτηση της ευτυχίας έχουν δώσει τη θέση τους στη μόνιμη διαχείριση κρίσεω : στην αστυνόμευση του πλανήτη και την καταπολέμηση του ιδεολογικού περιορισμού, συνήθως σε εδάφη που επιλέγουν και ευνοούν στους εχθρούς μας.
Η περιορισμένη κυβέρνηση και η συνταγματική ευθύνη έχουν παραμεριστεί από το είδος της αυτοκρατορικής προεδρίας που το συνταγματικό μας σύστημα σχεδιάστηκε ρητά να αποτρέψει».

Αστυνομία και υστερία

Να τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα: δεδομένου του ρυθμού με τον οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει να επινοεί νέους τρόπους για να καθιερωθεί ως η «λύση» σε όλα τα εγκόσμια προβλήματά μας σε βάρος των φορολογουμένων, κάθε επόμενη κρίση οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερες επεκτάσεις της κυβερνητικής εξουσίας και λιγότερη ατομική ελευθερία.
Αυτή είναι η ολισθηρή πλευρά που οδηγεί προς την απόλυτη τυραννία.
Βλέπετε, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποκτήσει αυταρχικές εξουσίες - για να κατασκοπεύει τους πολίτες της, να πραγματοποιεί παρακολούθηση, να μετατρέπει τις αστυνομικές δυνάμεις της σε προεκτάσεις του στρατού, να αρπάζει τα κεφάλαια των φορολογουμένων, να διεξάγει ατελείωτους πολέμους, να λογοκρίνει και να φιμώνει αντιφρονούντων, για τον εντοπισμό πιθανών ταραχοποιών, για τη κράτηση πολιτών χωρίς τη δέουσα διαδικασία — η ιστορία θα έχει και συνέχεια.
Το μάθημα/ πάθημα είναι το εξής: από τη στιγμή που επιτρέπεται σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να υπερβεί και να επεκτείνει τις εξουσίες της, είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναβάλει το τζίνι στο μπουκάλι.
Όπως αναγνωρίζει ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του Χάρβαρντ, Laurence Tribe, «Η δικτατορική πείνα για εξουσία είναι ακόρεστη».
Πράγματι, η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια απόδειξη της παλιάς παροιμίας ότι η ελευθερία μειώνεται καθώς η κυβέρνηση (και η κυβερνητική γραφειοκρατία) μεγαλώνει. Για να το θέσω αλλιώς, καθώς η κυβέρνηση επεκτείνεται, η ελευθερία συρρικνώνεται.
Με αυτόν τον τρόπο, κάθε κρίση από τις πρώτες αρχές του έθνους έχει γίνει μια ευκαιρία για την κυβέρνηση.
Κάθε κρίση ήταν επίσης μια δοκιμασία για να δούμε πόσο «εμείς οι άνθρωποι» θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να παρακάμψει το Σύνταγμα στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Ένα πείραμα για να δούμε πόσο καλά έχουμε αφομοιώσει τα μαθήματα της κυβέρνησης υπό τον φόβο και τις τακτικές αστυνομικού κράτους.
Μια δοκιμή για να δούμε πόσο γρήγορα θα βαδίσουμε με τις κυβερνητικές επιταγές, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις.
Έν πείραμε επίσης για να δούμε πόσο μικρή αντίσταση προσφέρουμε στην εξουσία.
Το πιο κρίσιμο από όλα, ήταν μια δοκιμασία για να δούμε αν το Σύνταγμα -και η δέσμευσή μας στις αρχές που κατοχυρώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων- θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε μια εθνική κρίση και μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παταγώδης αποτυχία

Δυστυχώς, έχουμε αποτύχει στο συγκεκριμένο τεστ εδώ και πολύ καιρό.
Πράγματι, οι αρχές ήδη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τουλάχιστον, ξεκίνησαν από τις ιαπωνικές επιθέσεις στο Περλ Χάρμπορ, που όχι μόνο ώθησαν τις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και ενοποίησαν τον αμερικανικό λαό στην αντίθεσή του σε έναν κοινό εχθρό.
Αυτός ο φόβος επίθεσης από ξένες απειλές, που βολευόταν από το αναπτυσσόμενο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, με τη σειρά του προκάλεσε τον «Κόκκινο Φόβο» της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Διαδόθηκαν μέσω της κυβερνητικής προπαγάνδας, της παράνοιας και της χειραγώγησης, τα αντικομμουνιστικά αισθήματα μετατράπηκαν σε μια μαζική υστερία που θεωρούσε οποιονδήποτε και όλους ως ύποπτους: οι φίλοι σου, ο διπλανός γείτονας, ακόμη και τα μέλη της οικογένειάς σου θα μπορούσαν να είναι κομμουνιστής ανατρεπτικός.
Αυτή η υστερία, η οποία κορυφώθηκε με ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων της Βουλής, όπου εκατοντάδες Αμερικανοί κλήθηκαν ενώπιον του Κογκρέσου για να καταθέσουν για τις λεγόμενες κομμουνιστικές τους σχέσεις και εκφοβίστηκαν να κάνουν ψευδείς ομολογίες, άνοιξε επίσης το δρόμο για την άνοδο ενός -γνώση, καθολική κυβερνητική κατάσταση επιτήρησης .
Όταν έλαβε χώρα η 11η Σεπτεμβρίου, το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Bush ήταν να ισχυριστεί ότι η χώρα δεχόταν εισβολή από τρομοκράτες και η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον Νόμο των ΗΠΑ Patriot για να διεκδικήσει μεγαλύτερες εξουσίες για κατασκοπεία, έρευνα, κράτηση και σύλληψη Αμερικανών πολιτών σε για να κρατήσει την Αμερική ασφαλή .
Μέσω του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Άδειας, ο Obama συνέχισε την τάση του Bush να υπονομεύει το Σύνταγμα, φτάνοντας στο σημείο να δίνει στον στρατό την εξουσία να αφαιρεί από τους Αμερικανούς τα συνταγματικά τους δικαιώματα, να τους χαρακτηρίζει εξτρεμιστές και να τους κρατά φυλακισμένους επ' αόριστον χωρίς δίκη.
Παρά το γεγονός ότι το εύρος της εξουσίας του στρατού να κρατά αμερικανούς πολίτες παραβιάζει όχι μόνο τη νομοθεσία και το Σύνταγμα των ΗΠΑ αλλά και τους διεθνείς νόμους, η κυβέρνηση αρνήθηκε να παραιτηθεί από τις εξουσίες κράτησής της που έγιναν δυνατές από το NDAA.
Ο Joe Biden, με τη σειρά του, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επεκτείνει την εμβέλεια του στρατιωτικοποιημένου αστυνομικού κράτους, δεσμευόμενος να προσλάβει 87.000 περισσότερους πράκτορες της IRS και 100.000 αστυνομικούς. Διαβάστε ανάμεσα στις γραμμές και θα διαπιστώσετε ότι ο Μπάιντεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στον αμερικανικό λαό.
Το ποια θα είναι η επόμενη κρίση είναι εικασία του καθενός, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει μια επόμενη κρίση.
Λοιπόν, τι πρέπει να περιμένετε εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να κηρύξει άλλη μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θεσπίσει ένα εθνικό lockdown;
Θα πρέπει να περιμένετε περισσότερα από τα ίδια, μόνο χειρότερα.
Περισσότερη συμμόρφωση, λιγότερη αντίσταση.
Περισσότερο τρόμο, τακτικές ελέγχου του μυαλού και λιγότερη ανοχή για όσους αμφισβητούν τις αφηγήσεις της κυβέρνησης που βασίζονται στην προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης