Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε moratorium πληρωμών η Nord Stream 2 - Έως τον Ιανουάριο του 2023 ανεστάλη η πτώχευση

tags :
Σε moratorium πληρωμών η Nord Stream 2 - Έως τον Ιανουάριο του 2023 ανεστάλη η πτώχευση
Το μορατόριουμ για την πληρωμή των δανείων θα ισχύει από 10 Σεπτεμβρίου 2022 έως 10 Ιανουαρίου 2023
Η διαδικασία πτώχευσης του διαχειριστή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, Nord Stream 2 AG, έχει ανασταλεί για άλλους τέσσερις μήνες, έως τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με την Ελβετική Official Gazette of Commerce.
Σύμφωνα με τη δήλωση, το δικαστήριο στο Zug της Ελβετίας, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας, παρέτεινε το προσωρινό μορατόριουμ της Nord Stream 2 AG στην πληρωμή δανείων για άλλους τέσσερις μήνες - για την περίοδο από 10 Σεπτεμβρίου 2022 έως 10 Ιανουαρίου 2023.
Η Transliq AG παραμένει ως προσωρινός διαχειριστής.
Στις 22 Φεβρουαρίου, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ανακοίνωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ανέστειλε την πιστοποίηση του έργου Nord Stream 2 αφού η Ρωσία αναγνώρισε την κυριαρχία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.
Στις 23 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διέταξε την κυβέρνησή του να επιβάλει κυρώσεις στην εταιρεία - τον χειριστή του έργου Nord Stream 2 AG και εκπροσώπους της ηγεσίας του ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η αίτηση πτώχευσης

Στα τέλη Μαρτίου, η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ανέφερε, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Matthias Warnig, ότι η Nord Stream 2 AG επρόκειτο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.
Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε αναφορές για την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης και δήλωσε ότι είχε ενημερώσει μόνο τις ελβετικές αρχές για την αναγκαστική λύση των συμβάσεων με το προσωπικό.
Η κατασκευή του Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2019, αλλά λόγω των κυρώσεων της Ουάσιγκτον, η κατασκευή καθυστέρησε.
Ο αγωγός φυσικού αερίου αποτελείται από δύο σειρές συνολικής χωρητικότητας 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, που εκτείνονται από τις ακτές της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης