Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cineworld: Η δεύτερη αλυσίδα κινηματογράφων παγκοσμίως κατέθεσε αίτηση προστασίας απο τους πιστωτές της

Cineworld: Η δεύτερη αλυσίδα κινηματογράφων παγκοσμίως κατέθεσε αίτηση προστασίας απο τους πιστωτές της
Η προσφυγή στο άρθρο 11 θα επιτρέψει στη Cineworld να συνεχίσει τις δραστηριότητές της ενώ θα προσπαθεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της
Σχετικά Άρθρα

O βρετανικός όμιλος Cineworld κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειές να χαλιναγωγήσει το χρέος του, χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του.
Η Cineworld είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αλυσίδα κινηματογραφών παγκοσμίως.
Η προσφυγή στο άρθρο 11, που επιτρέπει στις εταιρείες να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ενώ προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Cineworld στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Jersey, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της.
Η Cineworld είπε ότι αναμένεται να βγει από την προστασία του άρθρου 11 μέσα το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να πληρώσει όλους τους προμηθευτές της στο ακέραιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθώς και τους εργαζόμενους τους συνήθεις μισθούς τους.
Οι εταιρείες του Ομίλου έχουν υποχρεώσεις 1,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δανειστές τους και η Cineworld επιδιώκει να λειτουργεί τις παγκόσμιες δραστηριότητές της και τους κινηματογράφους ως συνήθως σε όλη τη διαδικασία, πρόσθεσε.
Οι μετοχές της Cineworld, οι οποίες έφτασαν σε ιστορικό χαμηλό στις 1,80 πένες μετά την πρώτη ανακοίνωση της Wall Street Journal για πιθανή πτώχευση τον Αύγουστο, ενισχύθηκαν κατά 9,9% στις 4,29 πένες μετά την ανακοίνωση αυτή.
Η Cineworld διαθέτει περισσότερες από 9.000 κινηματογραφικές αίθουσες σε 10 χώρες και απασχολεί περίπου 28.000 άτομα, αλλά αύξησε πολύ το χρέος της για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Regal ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 και επλήγη δραματικά από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.
«Παρά τη σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης από την επαναλειτουργία των κινηματογράφων τον Απρίλιο του 2021, τα έσοδα των τελευταίων μηνών ήταν κάτω από τις προσδοκίες», ανέφερε η εταιρεία.
Οι πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης