Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάλογος Elon Musk με Morgan Stanley: Μάλλον οδεύουμε προς τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Διάλογος Elon Musk με Morgan Stanley: Μάλλον οδεύουμε προς τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Μεγάλη σημασία σε ότι δηλώνει ο Putin δίνει ο Musk
Σχετικά Άρθρα
Σαν κεραυνός έπεσε η αποκάλυψη του διαλόγου μεταξύ Elon Musk και του στελέχους της Morgan Stanley, Michael Grimes, στο πλαίσιο της ακρόασης για τη συμφωνία με το Twitter, καθώς ο επικεφαλής της Tesla φοβάται το ξέσπασμα ενός Παγκόσμιου Πολέμου.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Elon Musk πρότεινε να καθυστερήσει την εξαγορά του Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια με το σκεπτικό ότι «δεν θα είχε νόημα να αγοράσουμε το Twitter αν οδεύουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης συνεδρίασης στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ την Τρίτη, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του Musk και του τραπεζίτη της Morgan Stanley, Michael Grimes, καθώς προσπαθούσε να υποστηρίξει ότι οι συνεχείς προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου να αποχωρήσει από τη συμφωνία επικαλούμενος ανησυχίες για τα ρομπότ ήταν «όλα πρόσχημα».
Σύμφωνα με το νήμα των μηνυμάτων με ημερομηνία 8 Μαΐου - αρκετές εβδομάδες αφότου ο Musk είχε συμφωνήσει να αγοράσει την πλατφόρμα για 54,20 δολάρια ανά μετοχή και δύο μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε:
«Ας επιβραδύνουμε μόνο λίγες μέρες. Η αυριανή ομιλία του Putin είναι εξαιρετικά σημαντική».
«Δεν θα έχει νόημα να αγοράσουμε το Twitter αν οδεύουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε, μια πρόταση που οι δικηγόροι της ομάδας μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιέγραψαν ως «προσφορά χρημάτων».

Κλιμακώνεται η δικαστική διαμάχη

Οι αποκαλύψεις έρχονται καθώς κλιμακώνεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ Musk και Twitter, με τα δύο μέρη να ζητούν δεκάδες κλήσεις επενδυτών, τραπεζιτών και άλλων που εμπλέκονται στη συμφωνία, και να υποστηρίζουν ότι το άλλο μέρος δεν ήταν συνεργάσιμο στη διαδικασία ανακάλυψης.
Το Twitter υποστήριξε ότι η προσπάθεια του Musk να αποχωρήσει από τη συμφωνία έχει ως κίνητρο την προστασία των οικονομικών του συμφερόντων καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές υποχωρούν.
Η ευρεία ακρόαση, ενώπιον της καγκελαρίου Kathaleen McCormick, κάλυψε επίσης το αίτημα του Musk να τροποποιήσει την αγωγή του, ώστε να μπορεί να το ενημερώσει με τους ισχυρισμούς ενός πρώην στελέχους του Twitter που έγινε πληροφοριοδότης, ο οποίος ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία είχε παραπλανήσει ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές σχετικά με πρακτικές ασφαλείας των χρηστών του.
Ο Musk είχε ζητήσει να καθυστερήσει η πενθήμερη δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου για μερικές εβδομάδες για να αναθεωρήσει την αγωγή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης