Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτο σχέδιο διαφυγής από τη Γερμανία εκπονεί η JP Morgan – Plan B η εγκατάσταση στο Λονδίνο

Έκτακτο σχέδιο διαφυγής από τη Γερμανία εκπονεί η JP Morgan – Plan B η εγκατάσταση στο Λονδίνο

Η JPMorgan «προετοιμάζει μια σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις συναλλαγές της εάν υπάρξουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα»

Η JP Morgan έχει αναπτύξει έκτακτα μέτρα για να μεταφέρει μια μονάδα Γερμανών traders στα γραφεία του Λονδίνου, καθώς η τράπεζα της Wall Street προετοιμάζεται για τον σκοτεινό χειμώνα στη Φρανκφούρτη μετά την αναστολή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Σύμφωνα με την Telegraph, η JPMorgan «προετοιμάζει μια σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις συναλλαγές της εάν υπάρξουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα», μετά την απόφαση του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom την περασμένη Παρασκευή να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου στον κρίσιμο αγωγό προς την Ευρώπη μέχρι η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Το σχέδιο δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, αλλά έχει τεθεί σε εφαρμογή λόγω των απειλών ότι το κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1 θα επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.
Η Γερμανία είναι απίθανο να επιτύχει τον στόχο της για πλήρωση της αποθήκευσης NatGas στο 95% μέχρι τον Νοέμβριο, παρόλο που η υπόλοιπη Ευρώπη είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση των χειμερινών αποθεμάτων.
Η αποτυχία της Γερμανίας να μην πετύχει τον στόχο θα σήμαινε προβλήματα για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εξασφαλίσουν ενέργεια για τις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης