Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ωρολογιακή βόμβα για τη βιομηχανία η ενεργειακή κρίση - Πτώση 1,1% στην παραγωγή τον Ιούλιο 2020

Γερμανία: Ωρολογιακή βόμβα για τη βιομηχανία η ενεργειακή κρίση - Πτώση 1,1% στην παραγωγή τον Ιούλιο 2020
Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση,κατά 1,1% σε ετήσια
Σχετικά Άρθρα
Η βιομηχανική μηχανή της Γερμανίας δέχθηκε σημαντικό πλήγμα τον Ιούλιο, εν μέσω ενός τοξικού συνδυασμού προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της μείωσης των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ελαφρώς λιγότερο από την προβλεπόμενη μείωση κατά 0,5%, και κατά 1,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, τα στοιχεία έχουν ωραιοποιηθεί από το γεγονός ότι οι σχολικές διακοπές άρχισαν αργότερα φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι η συνήθης καλοκαιρινή πτώση της παραγωγής ήταν μικρότερη από ό,τι θα ήταν διαφορετικά. Υποστηρίχθηκαν επίσης από την παραγωγή κατασκευών, η οποία αυξήθηκε κατά 1,4%, και από την παραγωγή ενέργειας, η οποία αυξήθηκε κατά 2,8%.
Αντίθετα, η παραγωγή της μεταποίησης μειώθηκε κατά 1,0% και η παραγωγή από τους ενεργοβόρους τομείς, ειδικότερα, μειώθηκε κατά 1,9%, γεγονός που καταδεικνύει πόσο έχει πλήξει η απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η παραγωγή των ενεργοβόρων βιομηχανιών έχει μειωθεί σχεδόν 7% από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ωρολογιακή βόμβα η ενεργειακή κρίση

"Για τη βιομηχανική ραχοκοκαλιά της Γερμανίας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι υψηλότερες τιμές ενέργειας μοιάζουν με ωρολογιακή βόμβα", δήλωσε ο Carsten Brzeski της ING σε σημείωμα προς τους πελάτες του, αν και σημείωσε ότι ο τομέας δεν έχει ακόμη "πέσει από τον γκρεμό", όπως μεταδίδει το Reuters.
"Με τις διαρκείς πιέσεις στα διαθέσιμα εισοδήματα των καταναλωτών, η τιμολογιακή δύναμη των εταιρειών εξασθενεί", πρόσθεσε. "Είναι αξιοσημείωτο ότι το τρίτο πακέτο μέτρων ανακούφισης της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε την Κυριακή παρείχε μόνο πολύ περιορισμένη στήριξη σε αυτό το τμήμα της οικονομίας".
Η στατιστική υπηρεσία Destatis σημείωσε ότι η βιομηχανία εξακολουθεί να υποφέρει όχι μόνο από τις επιπτώσεις του πολέμου, αλλά και από τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού που προκλήθηκε από το COVID-19 και, πιο πρόσφατα, από την ξηρασία που περιόρισε τη ναυσιπλοΐα στις σημαντικότερες εσωτερικές πλωτές οδούς της Γερμανίας, όπως ο Ρήνος.
Η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε σε όλους τους τομείς, με την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών να μειώνεται κατά 2,4%, γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε κατά 0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης