Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουκέτες και βλήματα από τη Βόρεια Κορέα αναζητά η Ρωσία - Ο ρόλος του Ιράν

Ρουκέτες και βλήματα από τη Βόρεια Κορέα αναζητά η Ρωσία - Ο ρόλος του Ιράν
Η Ρωσία ζητά βοήθεια από το καθεστώς του Kim Jong Un σε μια εποχή που επίσης στηρίζεται στο Ιράν για στρατιωτικές προμήθειες
Η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς εκατομμυρίων ρουκετών και βλημάτων πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα για χρήση στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι δυτικές κυρώσεις παρεμποδίζουν σοβαρά την προσπάθεια στρατιωτικού εφοδιασμού της Μόσχας.
Η Ρωσία ζητά βοήθεια από το καθεστώς του Kim Jong Un σε μια εποχή που επίσης στηρίζεται στο Ιράν για στρατιωτικές προμήθειες.

Η βοήθεια από το Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η Ρωσία έλαβε αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής παραγωγής.
Ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη φόρτωσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη της σειράς Mohajer-6 και Shahed τον περασμένο μήνα σε ιρανικό αεροδρόμιο και στη συνέχεια μετέφεραν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία.
Η παράδοση είναι μέρος των σχεδίων της Ρωσίας να εισάγει «εκατοντάδες» drones από το Ιράν, ανέφεραν οι Αμερικανικοί αξιωματούχοι.
Ωστόσο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία έχουν ήδη «πολλές αστοχίες», δήλωσαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά δεν πρόσφεραν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση των τεχνικών προβλημάτων.

Παράκαμψη κυρώσεων μέσω Ιράν

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε ένα κύμα οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους συμμάχους της, τοποθετώντας τη Μόσχα σε μια θέση παρόμοια με το Ιράν, το οποίο εδώ και χρόνια έχει αποκλειστεί από τις δυτικές οικονομίες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Από την έναρξη του πολέμου, το Ιράν έγινε ο κορυφαίος αγοραστής σιτηρών της Ρωσίας, με τις δύο χώρες να ανακοινώνουν συμφωνίες για την ενίσχυση του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας 40 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ιράν.
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να παρατείνεται και τη Ρωσία να ξοδεύει χιλιάδες πυρομαχικά κάθε εβδομάδα, πιθανότατα θα επιδιώξει να αγοράσει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσαν αξιωματούχοι της άμυνας.
Οι New York Times ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης