Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: «Πάγωμα» των ενοικίων και απαγόρευση των εξώσεων μέχρι την άνοιξη του 2023

Σκωτία: «Πάγωμα» των ενοικίων και απαγόρευση των εξώσεων μέχρι την άνοιξη του 2023
Υπάρχουν επίσης σχέδια για «πάγωμα» των σιδηροδρομικών εισιτηρίων αλλά και ενίσχυση επιδόματος που αφορά τα παιδιά.
Σχετικά Άρθρα
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon ανακοίνωσε το «πάγωμα» των ενοικίων για δημόσια και ιδιωτικά ενοικιαζόμενα ακίνητα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής για τους πολίτες κατά τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τη Σκωτσέζα πολιτικό, η κρίση του κόστους ζωής αποτελεί μια «ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη» η οποία θα μπορούσε να κοστίσει ζωές.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που θα απαγορεύει τις εξώσεις και θα «παγώνει» τα ενοίκια μέχρι την άνοιξη.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για «πάγωμα» των σιδηροδρομικών εισιτηρίων αλλά και ενίσχυση επιδόματος που αφορά τα παιδιά

Σύμφωνα με την πρώτη υπουργό, το νομοθετικό πρόγραμμα επικεντρώθηκε σκόπιμα στην κρίση κόστους ζωής, η οποία, όπως είπε, «ενέχει κίνδυνο όχι μόνο για τα προς το ζην, αλλά και για τις ζωές» των πολιτών.
Η Sturgeon έστειλε επίσης επιστολή στη νέα πρωθυπουργό, Liz Truss ζητώντας της να συγκαλέσει συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των κρατών του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα επικεντρώνεται στους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν τα νοικοκυριά εν μέσω της δυσμενούς κατάστασης που διαμορφώνεται με την ακρίβεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης