Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Για τα προβλήματα με φυσικό αέριο στην Ευρώπη ευθύνονται οι ΗΠΑ

Zakharova (Ρωσία): Για τα προβλήματα με φυσικό αέριο στην Ευρώπη ευθύνονται οι ΗΠΑ
«Αυτοί που το ξεκίνησαν, πρέπει να το τελειώσουν!» είπε η Μaria Zakharova

Τα προβλήματα με τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης οφείλονται στις ΗΠΑ, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μaria Zakharova, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επηρέασαν τους Ευρωπαίους ηγέτες, για να κάνουν το «αυτοκτονικό» βήμα της διακοπής τής οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας με τη Μόσχα.
Ερωτηθείσα τι έπρεπε να συμβεί για να ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, η Zakharova δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Reuters: «Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις στις οποίες ακόμη και τα παιδιά ξέρουν την απάντηση: αυτοί που το ξεκίνησαν, πρέπει να το τελειώσουν!».

«Προβοκάτορες στην εξουσία στην ΕΕ»

Σύμφωνα με την Μaria Zakharova, πάντως, οι ΗΠΑ προσπαθούσαν εδώ και καιρό να σπάσουν τους ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων όπως η Γερμανία, παρόλο που η Μόσχα υπήρξε ένας συνεπής προμηθευτής ενέργειας από την σοβιετική εποχή μέχρι και σήμερα.
Όπως τόνισε, μάλιστα, «η κυριαρχία της Ουάσιγκτον επικράτησε», ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ήρθαν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις που παίζουν το ρόλο των ‘προβοκατόρων’».
«Είναι απόλυτη αυτοκτονία, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να το ζήσουν», κατέληξε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης