Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Τι θα κάνουμε με αυτούς; - Αντιδράσεις για τα περί φασιστικής Ρωσίας από τον Borrell

Lavrov (Ρωσία): Τι θα κάνουμε με αυτούς; - Αντιδράσεις για τα περί φασιστικής Ρωσίας από τον Borrell
Θα ζητήσουμε πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell σχετικά με τα περί «φασιστικής Ρωσίας» ζητά η ρωσική διπλωματία, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov να διερωτάται το πώς «θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους».
«Ζητήσαμε από το γραφείο του κ.Borrell ένα αντίτυπο από την ομιλία του στα ισπανικά.
Δεν μας την δίνουν.
Θα ζητήσουμε πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού, εάν δεν λάβουμε σήμερα τη μετάφραση της ομιλίας στα ισπανικά και θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας» υποστήριξε ο Lavrov.
«Αν επιβεβαιωθούν αυτά που μετέδωσαν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, τότε προφανώς και θα υπάρξουν πολύ μεγάλα ερωτηματικά για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Η παρέμβαση Borrell

Μιλώντας σε μια διακοινοβουλευτική διάσκεψη στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ο Borrel δέχθηκε μια ερώτηση από τον Εσθονό, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση «φασιστική Ρωσία».
Ο Borrell , ο οποίος επέλεξε να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, στα ισπανικά παρέθεσε την ερώτηση που του έγινε, χρησιμοποιώντας και αυτός τη φράση «φασιστική Ρωσία», με τον μεταφραστή να μην κάνει κάποια ξεχωριστή αναφορά και άρα να θεωρείται η επίκληση της φράσης αυτής, ως τοποθέτηση του Borrel.
Αν και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Peter Stano έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Borrell δεν μίλησε ούτε για φασιστικό κράτος, ούτε για φασιστικό καθεστώς, ο Lavrov ζητά διευκρινίσεις.

Τι γραμμή δίνει ο Borrell στον εκπρόσωπο του στη Μόσχα;

Στο πλαίσιο αυτό και αφού ανέφερε πως ο Borrell είναι εκείνος που διορίζει τους εκπροσώπους της ΕΕ στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, ο Lavrov διερωτήθηκε τι οδηγίες δίνει ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στον εκπρόσωπο του στη Μόσχα.
«Εάν ο κύριος Borrell τόσο ενστικτωδώς θεωρεί δεδομένο τον αγώνα, όπως το έθεσε, ενάντια στο «φασιστικό καθεστώς», τότε θα ήθελα πολύ να μάθω ποιες οδηγίες έχει δώσει στον εκπρόσωπό του στη Μόσχα και ποια γραμμή αυτός ο εκπρόσωπος θα συνεχίσει» τόνισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης