Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση από Uniper (Γερμανία) για ενεργειακή κρίση: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Δραματική προειδοποίηση από Uniper (Γερμανία) για ενεργειακή κρίση: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper υποστήριξε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει 20πλασιαστεί σε σχέση με 2 χρόνια πριν

Σχετικά Άρθρα

Δραματική προειδοποίηση σχετικά με την ενεργειακή κρίση απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού, Uniper, στον απόηχο του ρωσικού τελεσίγραφου για άρση των δυτικών κυρώσεων ώστε ο αγωγός Nord Stream 1 να επαναλειτουργήσει πλήρως.
«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα» επεσήμανε τη στιγμή που οι ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη το φθινόπωρο και το χειμώνα, συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές.
«Το έχω πει πολλές φορές φέτος και εκπαιδεύω και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα» δήλωσε ο Klaus-Dieter Maubach μιλώντας στο CNBC. «Αυτό που βλέπουμε στη χονδρική αγορά είναι 20 φορές η τιμή που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια — 20 φορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια πραγματικά ανοιχτή συζήτηση με όλους να αναλαμβάνουν την ευθύνη για το πώς να το διορθώσουμε», πρόσθεσε.

Ο... ευσεβής πόθος για το φυσικό αέριο

H Uniper, ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αερίου στη Γερμανία, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τις ακραία μειωμένες ροές φυσικού αερίου μέσω των αγωγών από τη Ρωσία.
Ερωτηθείς εάν η Uniper θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά με την Gazprom σε περίπτωση που ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία τερματιστεί, ο Maubach είπε ότι η σχέση της εταιρείας με τη Ρωσία εκτεινόταν στη δεκαετία του 1970 και είχε προσωπικά υπερασπιστεί την Gazprom ως αξιόπιστο προμηθευτή ενέργειας μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper φέρεται να παραδέχθηκε πως ήταν εσφαλμένη η εκτίμηση πως η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιούσε το φυσικό αέριο ως όπλο.
«Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το αέριο. Ίσως ήταν απλώς ευσεβής πόθος» χαρακτηριστικά και συνέχισε «νομίζω ότι αυτή η συνεργασία έχει σπάσει και δεν νομίζω ότι μπορούμε να την αποκαταστήσουμε τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια. Επομένως, εστιάζουμε στην αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης