Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin – Zelensky μόνο εάν υπάρχει βάση για συμφωνία – Δεν είναι στην ατζέντα ακόμα

Συνάντηση Putin – Zelensky μόνο εάν υπάρχει βάση για συμφωνία – Δεν είναι στην ατζέντα ακόμα
Τίποτα δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής για μια συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων αναφέρει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες εκείνες οι δέουσες ενέργειες που θα έχουν διαμορφώσει τα θεμέλια για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών για τη λήξη του πολέμου διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαντιβοστόκ, ο Peskov είπε πως αυτή τη στιγμή το εν λόγω ζήτημα, δεν είναι καν στην ατζέντα.
«Όσον αφορά μια πιθανή συνάντηση Putin - Zelensky, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Κανείς δεν χρειάζεται μια συνάντηση για χάρη της συνάντησης.
Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση και για να μπει η ιδέα μιας τέτοιας συνάντησης στην ατζέντα, πρέπει να γίνει συγκεκριμένη δουλειά για να οικοδομηθούν τα θεμέλια συμφωνιών που θα μπορούν να κυρωθούν στο ύψιστο επίπεδο.
Αλλά το θέμα δεν είναι ακόμα στην ατζέντα» είπε ο Peskov.
Αναφερόμενος μάλιστα στη συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, ο Peskov υποστήριξε ότι ο Putin είχε λάβει νωρίτερα διαβεβαιώσεις για τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Τουρκίας και της προσωπικής εμπλοκής του προέδρου Erdogan για να ξεμπλοκάρει το ζήτημα.
«Στο τέλος επιτεύχθηκαν όλες οι συμφωνίες.
Ο μηχανισμός λειτουργεί» υπογράμμισε ο Peskov.

Η πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει τις επιχειρήσεις

Επιπλέον, ο Peskov υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των Ρώσων στηρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Η απόλυτη πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας στηρίζει την απόφαση του αρχηγού του στρατού και προέδρου» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ερωτηθείς για το εάν αυτούς τους έξι μήνες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει αλλάξει η θέση της ρωσικής κοινής γνώμης.
«Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται πολύ και συνδράμουν εκείνους που ζουν σε Donetsk και Luhansk με όλη τους την καρδιά.
Και νομίζω ότι αυτή η διαδικασία κερδίζει συνεχώς σε δυναμική» υπογράμμισε ο Peskov.

Θα πάει στο Donbass ο Putin

Σύμφωνα με τον Peskov, ο Putin θα επισκεφθεί το Donbass όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλα σχέδια και εργασίες για την ανάπτυξη όλης της περιοχής αλλά και για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Οι αντίπαλοι κάνουν βήματα που πλήττουν τους ίδιους

Ο Peskov αναφέρθηκε και στη στάση της Δύσης, αναφέροντας πως οι αντίπαλοι της Ρωσίας κάνουν βήματα που τελικά πλήττουν τους ίδιους.
«Οι κινήσεις του είναι παράλογες από πολλές απόψεις.
Κάνουν βήματα που πλήττουν τα συμφέροντα τους, κάνουν βήματα που κάνουν ζωή των πολιτών τους πολύ χειρότερη.
Δεδομένου αυτού του παραλογισμού και της έλλειψης λογικής, είναι αναγκαίο να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος ανέφερε ότι Ευρωπαίοι ηγέτες των προηγούμενων χρόνων (όπως ο Jacques Chirak, η Angela Merkel, o Gherhard Schroeder), μπορεί να υπερασπίζονταν μέχρι τέλους τα συμφέροντα τους, αλλά είχαν την πολιτική ικανότητα να αντιληφθούν την έλλειψη εναλλακτικών και την ανάγκη διατήρησης καλών και αμοιβαία επωφελών δεσμών στην ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης