Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αιχμές και υπονοούμενα το αντίο του Johnson – Πλήρης στήριξη στην Truss αλλά και μήνυμα επιστροφής

Με αιχμές και υπονοούμενα το αντίο του Johnson – Πλήρης στήριξη στην Truss αλλά και μήνυμα επιστροφής
Να συσπειρωθούν όλοι πίσω από τη Liz Truss για να υπηρετήσουν τον λαό της χώρας είπε ο Johnson
Σχετικά Άρθρα

Με αιχμές για την απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία αλλά και με υπονοούμενα για την επιστροφή του στην πολιτική είπε το τελευταίο «αντίο» ο Boris Johnson κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη Downing Street, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτό ήταν παιδιά»..
Ο Johnson έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα θα βγει ακόμα πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση.
«Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις πολιτικές έριδες και να συσπειρωθούν όλοι πίσω από τη Liz Truss για να υπηρετήσουν τον λαό της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Johnson.

Άλλαξαν οι κανόνες

Ωστόσο, ο Johnson άφησε και αιχμές επισημαίνοντας ότι φεύγει από το πρωθυπουργικό αξίωμα, μετά από μια απροσδόκητη σκυταλοδρομία, επισημαίνοντας ότι η πρωθυπουργία του διεκόπη απότομα, διότι «οι κανόνες άλλαξαν στα μισά του δρόμου».
Σε κάθε περίπτωση αναφέρθηκε και σε καθοριστικές στιγμές της πρωθυπουργίας του, όπως η ολοκλήρωση του Brexit, η ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του covid και η αντίσταση στον πόλεμο του Ρώσου προέδρου Putin στην Ουκρανία.
Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι η κυβέρνηση πέτυχε πολλά στην οικονομία, υποστηρίζοντας πως ο αριθμός των ανέργων είναι ο χαμηλότερος από κάθε άλλη φορά.
Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε στο κόμμα όταν εξελέγη, προσθέτοντας ότι κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων από το 1979, ενώ στις επιτυχίες της κυβέρνησης του, ανέφερε και ότι ότι έκανε τους δρόμους πιο ασφαλείς, ότι έβγαλε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους και ότι στρατολόγησε χιλιάδες περισσότερους νοσηλευτές.

Στήριξη στην Truss

Επιπλέον, ο Johnson εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην Truss, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι επιχειρούν να χωρίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα τα καταφέρουν»,
«Εχουμε και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε οικονομική ισχύ κάτι που θα μας βοηθήσει να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από την ενεργειακή κρίση» είπε ο Johnson, ο οποίος αναφερόμενος στον Vladimir Putin, είπε ότι δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει τον βρετανικό λαό.
Απέτισε φόρο τιμής στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky και τον λαό της Ουκρανίας, λέγοντας ότι μπορούν και θα νικήσουν τη Ρωσία και δεσμεύτηκε να παραμείνουν σε επαφή ως φίλοι.

Υπονοούμενο επιστροφής

Πάντως, ο Johnson άφησε ανοιχτό και το σενάριο επιστροφής του στην πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας.
«Όσον αφορά το θέμα της σταδιοδρομίας μου στο μέλλον, επιτρέψτε μου να πω πως είμαι σαν αυτούς τους ενισχυτικούς πυραύλους που μόλις έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, επιστρέφουν ήπια στην ατμόσφαιρα και πέφτουν σε κάποια απομονωμένη και σκοτεινή γωνιά του Ειρηνικού.
Όπως και ο Σινσινάτος, επιστρέφω στο άροτρο μου.
Και δεν θα προσφέρω σε αυτήν την κυβέρνηση τίποτα άλλο από την πιο θερμή μου υποστήριξη» υπογράμμισε ο Johnson, με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως η αναφορά του στο Σινσινάτο, ενός Ρωμαίου πολιτικού που άφησε την πολιτική και τελικά επέστρεψε αργότερα σε αυτήν, ήταν και ένα σαφές υπονοούμενο για τις επόμενες, μελλοντικές του κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης