Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanford C. Bernstein: Κύμα χρεοκοπιών απειλεί τους αερομεταφορείς

Sanford C. Bernstein: Κύμα χρεοκοπιών απειλεί τους αερομεταφορείς
Στους πιο εκτεθειμένους αερομεταφορείς περιλαμβάνεται ένας από την Κύπρο

Σε μεγάλο κίνδυνο τυγχάνουν να είναι οι αερομεταφορείς της Ευρώπης ενόψει του επικείμενου χειμώνα, καθώς οι χώρες που τους διέσωσαν στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού εστιάζουν την προσοχή τους σε πακέτα στήριξης σε άλλους τομείς, εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού, σύμφωνα με αναλυτές της Sanford C. Bernstein.
Πιο συγκεκριμένα, παρότι η πανδημία προκάλεσε ελάχιστες χρεοκοπίες αεροπορικών εταιρειών στην περιοχή καθώς δόθηκε βοήθεια, πολλοί αερομεταφορείς δέχονται τώρα έντονες πιέσεις από τα υψηλότερα καύσιμα και το υψηλότερο κόστος εργασίας σε συνδυασμό με την εποχική μείωση της ζήτησης για ταξίδια, σημειώνει η Bernstein.
Για τους κορυφαίους έξι αερομεταφορείς, ο κίνδυνος είναι μηδαμινός, σύμφωνα με την Bernstein, με τις εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair, EasyJet και Wizz Air να διατηρούν την αξιολόγηση του investment grade, και με τους εδραιωμένους ομίλους Air France – KLM, IAG και Deutsche Lufthansa να εξακολουθούν να στηρίζονται σε κρατική βοήθεια, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Στους πιο εκτεθειμένους αερομεταφορείς περιλαμβάνεται ένας από την Κύπρο και δύο από την Αλβανία, καθώς και εταιρείες που εδρεύουν στη Λευκορωσία, στη Βουλγαρία, στην Τσεχία, στη Γεωργία, στη Μολδαβία και στην Ρουμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης