Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο ορισμός ειδικού από την πλευρά Trump για να εξετάσει τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI

Εγκρίθηκε ο ορισμός ειδικού από την πλευρά Trump για να εξετάσει τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI
Ο διορισμός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα από την πλευρά Trump ενδέχεται να καθυστερήσει την έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παρουσία άκρως απόρρητων εγγράφων στην ιδιωτική έπαυλη του
Σχετικά Άρθρα

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο δέχθηκε αίτημα της νομικής ομάδας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να διορίσει ειδικό εμπειρογνώμονα ο οποίος θα εξετάσει τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI από την έπαυλή του  στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τόνισε ότι ένας εξωτερικός νομικός εμπειρογνώμονας δεν ήταν απαραίτητος εν μέρει επειδή οι αξιωματούχοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την εξέταση των εγγράφων.
Ο διορισμός μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό της έρευνας του τμήματος για την παρουσία άκρως απόρρητων εγγράφων στην έπαυλη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Mar-a-Lago, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μπορεί να επηρεάσει τυχόν αποφάσεις επί της έρευνας ή το τελικό αποτέλεσμά της.
Η δικαστής Aileen Cannon, η οποία είχε προταθεί για την έδρα από τον Trump το 2020, είπε ότι θα επιτρέψει τη συνέχιση της αξιολόγησης κινδύνου των εγγράφων που διεξάγεται από την κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ.
Οι δικηγόροι του Trump υποστήριξαν ότι ένας ειδικός επόπτης – συνήθως εξωτερικός δικηγόρος ή πρώην δικαστής – ήταν απαραίτητος για να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη εξέταση των αρχείων που ελήφθησαν κατά την έρευνα της 8ης Αυγούστου.
Μια τέτοια επιθεώρηση ήταν απαραίτητη, είπαν, προκειμένου να φιλτραριστούν και να επιστραφούν στον Trump οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες ή έγγραφα που ανακτήθηκαν από το FBI και τυχόν έγγραφα που προστατεύονται από το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης