Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα επισκεφθεί το Καζακστάν - Μάλλον θα συναντήσει και τον Ρώσο πρόεδρο Putin

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα επισκεφθεί το Καζακστάν - Μάλλον θα συναντήσει και τον Ρώσο πρόεδρο Putin
Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, ο Xi Jinping θα ταξιδέψει και στο Ουζμπεκιστάν, για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και άλλους ηγέτες στην σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης
Σχετικά Άρθρα

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα επισκεφθεί το Καζακστάν στις 14 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από την έναρξη της πανδημίας
Ο Xi Jinping θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Καζακστάν Kassym Jomart Tokayev και θα υπογράψει σειρά διμερών συμφωνιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν κατά την διάρκεια ενημέρωσης.
Το Πεκίνο δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσκεψη του Xi Jinping στο Καζακστάν και το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει την δήλωση.
Ο Xi Jinping, ο οποίος αναμένεται να διασφαλίσει την τρίτη κατά σειρά θητεία του στο συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου, δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από τότε που η χώρα έκλεισε τα σύνορα της στους ξένους επισκέπτες στο πλαίσιο της δυναμικής πολιτικής των «μηδενικών κρουσμάτων» της Covid-19 που εφάρμοσε το 2020.
Το Καζακστάν έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα, προμηθεύοντας τον εξ ανατολών γείτονα της με ορυκτά, μέταλλα και ενέργεια, ενώ μεταφορτώνει προϊόντα που διακινούνται μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.
Τον περασμένο μήνα, ένας επί χρόνια σύμβουλός του προέδρου της Ινδονησίας, είχε δηλώσει ότι ο Xi Jinping και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα παραστούν στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο νησί θέρετρο Μπαλί.

Σενάρια ότι θα παραστεί στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης για να δει και τον Putin

Τον περασμένο μήνα η εφημερίδα Wall Street Journal είχε γράψει ότι ο Xi Jinping εξέταζε το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Κεντρική Ασία για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και άλλους ηγέτες στην σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.
Ο Xi Jinping και ο Vladimir Putin αναπτύσσουν όλο και πιο στενούς δεσμούς και λίγο διάστημα πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο και η Μόσχα είχαν ανακοινώσει την «άνευ ορίων» μεταξύ τους συνεργασία.
Ο Xi Jinping είχε πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι έξω από την ηπειρωτική χώρα, στις αρχές του 2020 όταν επισκέφθηκε το Χονγκ Κόνγκ στις 30 Ιουνίου για να παραστεί στην 25η επέτειο της μεταβίβασης του από την Βρετανία που ήταν υπό το έλεγχο της, στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης