Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί στο χείλος του γκρεμού - Δύο στις 5 οικογένειες δεν έχουν χρήματα για τρόφιμα - Παραλείπουν γεύματα

Οι Βρετανοί στο χείλος του γκρεμού - Δύο στις 5 οικογένειες δεν έχουν χρήματα για τρόφιμα - Παραλείπουν γεύματα
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές για βασικά τρόφιμα όπως το γάλα, το κρέας και τα φρέσκα προϊόντα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10%

Περίπου το 40% των βρετανικών οικογενειών αναγκάζονται να μειώσουν το κόστος των τροφίμων και το 43% πρόκειται να το κάνει την παραμονή του χειμώνα εν μέσω ανόδου των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η Daily Mail.
Η αύξηση των τιμών των τροφίμων στα καταστήματα της χώρας έχει φτάσει στο μέγιστο από το 2008 και ως εκ τούτου ο όγκος των πωλήσεων σε αυτά έχει μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.
Δύο στις πέντε βρετανικές οικογένειες αναγκάστηκαν να μειώσουν το κόστος των τροφίμων, ενώ ορισμένες παραλείπουν ακόμη και γεύματα εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών, σύμφωνα με την Daily Mail, επικαλούμενη μελέτη που διεξήχθη από το Opinium.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές για βασικά τρόφιμα όπως το γάλα, το κρέας και τα φρέσκα προϊόντα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10%.
Από αυτή την άποψη, περίπου το 37% των οικογενειών - 9 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον Μάρτιο - έχουν μειώσει τα έξοδα διατροφής.
Και το 43% δήλωσε ότι επρόκειτο να περικόψει τέτοιες δαπάνες εν όψει του χειμώνα.
Το 19%, με άλλα λόγια, ένας στους πέντε Βρετανούς αποφάσισε να κάνει ένα ριζικό βήμα και να παραλείψει γεύματα.
«Η αύξηση των τιμών των τροφίμων ανησυχεί τα νοικοκυριά που ήδη αντιμετωπίζουν κρίση κόστους ζωής σε άλλους τομείς.
Και οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των πιο απελπισμένων περιπτώσεων αναγκάζονται να παραλείψουν γεύματα ή να καταφύγουν στις υπηρεσίες των τραπεζών τροφίμων», δήλωσε ο Rocio Concha, εκπρόσωπος της βρετανικής οργάνωσης καταναλωτών Who.
Την ίδια στιγμή, περισσότερα από τα δύο τρίτα των γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν ότι θα πληρώσουν για τα τρόφιμα, την ενέργεια και τα καύσιμα, σύμφωνα με τη Nesta, και παραδέχονται ότι είναι «στα άκρα».
Οι οικογένειες με παιδιά αισθάνονται «συντετριμμένες» επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λένε.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης