Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για δηλώσεις Erdogan κατά της Ελλάδας: Πηγή μεγάλη ανησυχίας

Κομισιόν για δηλώσεις Erdogan κατά της Ελλάδας: Πηγή μεγάλη ανησυχίας
Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας αναφέρει η Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

«Πηγή μεγάλης ανησυχίας» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan κατά της Ελλάδας, καλώντας την Τουρκία να απέχει από κάθε επιθετική ρητορική και να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ.
Με αφορμή τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα για «νέο 1922» και ότι «το τίμημα θα είναι βαρύ», ο Peter Stano, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ανέφερε πως οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας.
«Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τα όποια ανοιχτά ζητήματα αναμένουμε να αντιμετωπίζονται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου καλή τη πίστει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές» επισημαίνει ο Stano.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης