Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα απειλή από Κρεμλίνο σε ΕΕ για πλαφόν: Θα υπάρξουν αντίποινα - Οι κυρώσεις ευθύνονται για τον Nord Stream

Νέα απειλή από Κρεμλίνο σε ΕΕ για πλαφόν: Θα υπάρξουν αντίποινα - Οι κυρώσεις ευθύνονται για τον Nord Stream
Ράλι σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Με αντίποινα απειλεί το Κρεμλίνο την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.
«Μόνο αντίποινα μπορούν να υπάρξουν» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όσον αφορά το κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1 που τροφοδοτούσε με φυσικό αέριο την Ευρώπη, ο Peskov δήλωσε ότι «τα προβλήματα προκύπτουν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι χώρες της Δύσης», ενώ συμπλήρωσε ότι ο αγωγός είχε καταλήξει να λειτουργεί με μόνο μία τούρμπινα που κι αυτή υπολειτουργούσε, «κάτι που οδήγησε στο κλείσιμο του αγωγού».
Τέλος, ο Peskov αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η Liz Truss να είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχει ελπίδα για κάτι θετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Ράλι για την τιμή του φυσικού αερίου

Το κλείσιμο της στρόφιγγας του Nord Stream οδηγεί τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου σε νέο ράλι.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου για το ολλανδικό TTF ενισχύεται 24,4% στα 267 ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι χαμηλότερες ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία πριν και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο έχουν ήδη ανεβάσει τις ευρωπαϊκές τιμές κατά σχεδόν 400% τον τελευταίο χρόνο, στέλνοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη.
Η Ευρώπη κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ως «όπλο» τον ενεργειακό εφοδιασμό σε αυτό που η Μόσχα έχει αποκαλέσει «οικονομικό πόλεμο» με τη Δύση για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα κατηγορεί τις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα για τις διακοπές του εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης