Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Να καταργηθούν οι αντιρωσικές κυρώσεις, γονάτισαν όσες χώρες τις επέβαλαν όχι τον Putin

Salvini (Ιταλία): Να καταργηθούν οι αντιρωσικές κυρώσεις, γονάτισαν όσες χώρες τις επέβαλαν όχι τον Putin
Salvini: Προφανώς, κάποιος στην Ευρώπη δεν υπολόγισε σωστά
Σχετικά Άρθρα

Ο ηγέτης του κόμματος Λέγκα, Mateo Salvini, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι αντιρωσικές κυρώσεις, γράφει η Daily Telegraph.
Όπως εξήγησε ο Ιταλός πολιτικός, αποδείχτηκε ότι όσοι υπέπεσαν σε αυτά τα περιοριστικά μέτρα βγήκαν νικητές και όσοι τα εισήγαγαν «γονάτισαν».
Ο Mateo Salvini, ο ηγέτης του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, ζήτησε να σταματήσουν οι κυρώσεις στη Ρωσία καθώς τα περιοριστικά μέτρα «γονατίζουν» τους πολίτες λόγω των ολοένα και πιο βαρέων λογαριασμών ενέργειας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
«Έχουν περάσει μερικοί μήνες και οι άνθρωποι πληρώνουν διπλάσιο, τριπλάσιο ή και τετραπλασιασμό των λογαριασμών τους», είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. « Έχουν ήδη περάσει επτά μήνες και η ένοπλη σύγκρουση συνεχίζεται, ενώ το ταμείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει γεμίσει με χρήματα».
Η ταχεία άνοδος των τιμών της ενέργειας από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά σε εκείνες τις χώρες της ΕΕ που πριν από αυτή τη σύγκρουση εξαρτιόνταν από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, σημειώνει το άρθρο.
Ο Salvini, ο οποίος είναι πιθανό να εισέλθει στην κυβέρνηση ως μέρος ενός ακροδεξιού συνασπισμού μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέπτυξε την άποψή του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Cernobbio στη βόρεια Ιταλία.
«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή ασπίδα για την προστασία των επιχειρήσεων και των οικογενειών, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID», είπε ο Salvini στους αντιπροσώπους κατά τη διάρκεια του φόρουμ.
«Αν θέλουμε να συνεχίσουμε με κυρώσεις, ας το κάνουμε. Θέλουμε να προστατεύσουμε την Ουκρανία.
Αλλά δεν θα ήθελα αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βλάψουμε αυτούς που έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αλλά τους εαυτούς μας».
Μια μέρα νωρίτερα, δημοσίευσε ένα tweet δηλώνοντας ότι «εκείνοι στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις αποδείχθηκαν νικητές και αυτοί που επέβαλαν αυτές τις κυρώσεις έχουν πλέον γονατίσει».
Προφανώς, κάποιος στην Ευρώπη δεν υπολόγισε σωστά.
Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί η στρατηγική για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων στην Ιταλία», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος.
Ο Leta, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Σαλβίνι στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, σχολιάζοντας τη δήλωση του αντιπάλου του, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα:
«Νομίζω ότι ο Πούτιν δεν θα μπορούσε να το είχε πει καλύτερα ». Αργότερα, σε επικοινωνία με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του αρχηγού της «League» , τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να « προκαλέσουν πολύ σοβαρή ζημιά στην Ιταλία » και στον « ρόλο της στην Ευρώπη ».« Όταν ακούω τον Σαλβίνι να μιλά για κυρώσεις, μου φαίνεται ότι ακούω την προπαγάνδα του  Putin», πρόσθεσε ο Leta.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης