Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η κατάληψη του Donbass ο βασικός στόχος της Ρωσίας

Μ. Βρετανία: Η κατάληψη του Donbass ο βασικός στόχος της Ρωσίας
Κατά την Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει προθεσμία έως τις 15/9 για να ολοκληρώσει την αποστολή του
Σχετικά Άρθρα

Βασικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας παραμένει να καταλάβει το Donbass και όχι τόσο να συγκρατήσει την αντεπίθεση των Ουκρανών στα νότια αναφέρει στην τελευταία του ενημέρωση το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
«Οι βασικοί άξονες προέλασης της Ρωσίας παραμένουν στο Avdiivka, κοντά στην πόλη του Donetsk και 60 χιλιόμετρα βόρεια, γύρω από το Bakhmut.
Αλλά οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν κατά περίπου ένα χιλιόμετρο την εβδομάδα προς το Bakhmut» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Ο πολιτικός στόχος της επιχείρησης του Donbass παραμένει η διασφάλιση του ελέγχου σε όλη την επαρχία του Donetsk που θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να ανακοινώσει την «απελευθέρωση» του Donbass.
Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν απολέσει πολλές προθεσμίες για να επιτύχουν αυτό το στόχο.
Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντολές να ολοκληρώσουν την αποστολή αυτή έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2022.
Στόχος που είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα σχέδια της Ρωσίας να προχωρήσει στις περιοχές που έχει καταλάβει σε δημοψηφίσματα για την ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης