Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι παράλογες κυρώσεις των πολιτικών της ΕΕ ευθύνονται για τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου στον Nord Stream 1

Ρωσία: Οι παράλογες κυρώσεις των πολιτικών της ΕΕ ευθύνονται για τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου στον Nord Stream 1

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι είναι έτοιμο να προέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τακτικές Αγρίας Δύσης

Σχετικά Άρθρα
To Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η Ευρώπη ευθύνεται για τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου, ενώ δηλώνει ότι αναμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την τελική επίλυση της συγκρουσης στην Ουκρανία
«Κάθε αντιπαράθεση τελειώνει με μια εκτόνωση των εντάσεων και κάθε κατάσταση κρίσης τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κερεμλίνου Dmitry Peskov στην κρατική τηλεόραση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.
«Αυτό θα γίνει και αυτή τη φορά», σημείωσε.
Είναι πιθανό, υπογράμμισε, ότι δεν θα συμβεί τόσο σύντομα, αλλά θα συμβεί».
Η Ρωσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ακόμη και πριν από το γεγονός, οι σχέσεις ήταν σοβαρά τεταμένες.

Οι ευθύνες της Ευρώπης

Ο Peskov πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι υπέρμαχος της διεθνούς ειρήνης και των αρμονικών σχέσεων που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και το όφελος και κατηγόρησε τις ΗΠΑ, χωρίς να το κατονομάσει ευθέως, ότι ακολουθούν ένα είδος καουμπόικης προσέγγισης.
Κατηγόρησε επίσης την ΕΕ για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.
Δήλωσε ότι «αν οι Ευρωπαίοι πάρουν μια απολύτως παράλογη απόφαση, όπου αρνούνται να διατηρήσουν τα συστήματά (σ.σ. προμηθειών) που είναι σε λειτουργία, ή μάλλον συστήματα που ανήκουν στην Gazprom, τότε δεν φταίει η Gazprom αλλά οι πολιτικοί που αποφάσισαν τις κυρώσεις».
Σύμφωνα με τον Peskov, οι Ευρωπαίοι είναι συμβατικά υποχρεωμένοι να συντηρούν τα συστήματα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

Η διακοπή της ροής

Η Gazprom είχε ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου 2022 ότι δεν θα στέλνει πλέον φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, επικαλούμενη διαρροή πετρελαίου σε σταθμό συμπίεσης.
Η γερμανική κυβέρνηση αμφισβήτησε το σκεπτικό, μαζί με τον κατασκευαστή αγωγών Siemens, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες διαρροές πετρελαίου είναι αρκετά συνηθισμένες και δεν απαιτούν τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης