Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απαραίτητη η παγκόσμια σταθερότητα – Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για έναν ουσιαστικό διάλογο

Ρωσία: Απαραίτητη η παγκόσμια σταθερότητα – Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για έναν ουσιαστικό διάλογο
Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη για τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας, τονίζει στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας αλλά οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι για έναν τέτοιο διάλογο, δήλωσε ο Alexey Drobinin, διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού εξωτερικής πολιτικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό International Affairs.
«Η Ρωσία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις.
Και πιστεύουμε ότι μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη για τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας», είπε.

Παγκόσμια σταθερότητα

Η παγκόσμια σταθερότητα και η ευημερία ολόκληρης της ανθρωπότητας εξαρτώνται από τη συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων, είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει μια καλά ισορροπημένη θέση σε αυτά τα θέματα, όπως μεταδίδει το Tass.
«Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η άλλη πλευρά (οι ΗΠΑ) δεν είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική συζήτηση για αυτά τα θέματα, τα οποία είναι πραγματικά απαραίτητα για ολόκληρο τον κόσμο.
Υπάρχει τέτοια ετοιμότητα από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας θα επιδείξει κοινή λογική και πρακτικότητα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης