Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Το 51,1% των πολιτών ζητά άρση των κυρώσεων στη Ρωσία λόγω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού

Ιταλία: Το 51,1% των πολιτών ζητά άρση των κυρώσεων στη Ρωσία  λόγω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού

Το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’ Italia (Αλελφοί της Ιταλίας) της Meloni προηγείται στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων με 24,8% των ψήφων

Σχετικά Άρθρα
Tο 51,1% των Ιταλών επιθυμεί να αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία μετά την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και του πληθωρισμού.
Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Political Thermometer , που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.
Για το 44% των ερωτηθέντων, ωστόσο, οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν, εκ των οποίων το 24,2% πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να αρθούν γιατί αυτό «θα σήμαινε υποχώρηση στον εκβιασμό» του Putin
Στο αντίπαλο στρατόπεδο το 28%, πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν έπρεπε να έχουν επιβληθεί «από την αρχή».
Το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό για το δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος καθώς ο Matteo Salvini της Lega στην αρχή είχε ζητήσει την επανεξέταση των κυρώσεων καθώς οι σχέσεις του με τον Putin ήταν καλές ενώ αργότερα συντάχθηκε με την γραμμή των Αδελφών της Ιταλίας καθώς οι οποίοι επισήμαναν ότι η χώρα πρέπει να συνταχθεί με τους δυστικού συμμάχους λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα πρώτα των Ιταλών.

Οι επιδόσεις

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ;oτι το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’ Italia της Meloni  προηγείται στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων με 24,8% των ψήφων, ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.
Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι δεύτερο, με 23.%.
Η Lega ακολουθεί με 13,9%, ενώ το Κίνημα των 5 Aστέρων είναι τέταρτο με 11,6%.
Το Forza Italia του Silvio Berlusconi αγγίζει περίπου το 7% και η συμμαχία Action-Italia Viva είναι στο 5,1%.

Κυρίαρχο έθνος ή αποικία;

Όσον αφορά το θέμα της «εθνικής κυριαρχίας» της Ιταλίας, οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι.
Για το 30,1% η χώρα είναι απολύτως κυρίαρχη και πιστεύει ότι το να μιλάμε για την «αποικία» είναι «λαϊκιστικό και εξτρεμιστικό».
Το 23,5%, από την άλλη πλευρά, θεωρεί τον εαυτό του «εν μέρει σύμφωνο» με όσους υποστηρίζουν ότι η Ιταλία δεν είναι κυρίαρχη χώρα, αλλά τονίζει ότι «είναι καλύτερο να υπάρχει η χώρα σε ένα πλαίσιο συμμαχιών».
Το 19,8% πιστεύει ότι η Ιταλία «είναι υποταγμένη τις ΗΠΑ» και το 17,1% πιστεύει ότι «κυριαρχείται κυρίως από την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Γερμανία».
Τέλος, για το 15,9% η χώρα είναι «μια αποικία διεθνών χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών δυνάμεων».

Χρησιμότητα της ψήφου

Επικρατεί γενική δυσαρέσκεια με την πολιτική καιπολλές δημοσκοπήσεις αναφέρουν πολύ υψηλά ποσοστά αποχής σχεδόν 20 ημέρες μετά την ψηφοφορία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico Thermometer, οι περισσότεροι Ιταλοί πιστεύουν ότι είναι καλό να ψηφίζουν.
Το 62,9% θεωρεί απαραίτητο «να επηρεάσει πραγματικά την κατεύθυνση της ανάπτυξης της χώρας» και το 22,2% πιστεύει ότι είναι χρήσιμο να γίνει αυτό για να «μπλοκάρει το δρόμο των ηγετών και των συμμάχων που θα οδηγήσουν την Ιταλία σε λάθος κατεύθυνση (22,2) ".
Το 8,4%, αντίθετα, δεν θεωρεί χρήσιμη την ψηφοφορία, αλλά θεωρεί σωστό να προσέρχεται στις κάλπες ακόμη και απλώς για να «μαρτυρά την πολιτική του βούληση».
Έτσι, το 5% πιστεύει ότι η ψήφος είναι άχρηστη επειδή «η εξουσία βρίσκεται στα χέρια μιας μικρής οικονομικόκοινωνικής ελίτ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης